Trebala bi biti gotova do kraja listopada ove godine

KRAPINA: “Radovi na 3. fazi spojne ceste do Zaboka napreduju dobrom dinamikom”

Objavljeno: 20.06.2024. zagorjeinternational

Radovi na izgradnji treće faze spojne ceste Zabok – Krapina, dionice od naselja Lepajci do naplatnih kućica u Velikoj Vesi napreduju dobrom dinamikom i cesta bi trebala biti izgrađena do kraja listopada ili početkom studenoga ove godine, rekao je u razgovoru za Radio Stubicu gradonačelnik Krapine, Zoran Gregurović.  

Gregurović je podsjetio kako je dionica duljine 3,4 kilometra, radovi vrijedni 6,5 milijuna eura, a investitor Hrvatske ceste. Rekao je kako će nova spojna cesta doprinijeti gospodarskom razvitku i sigurnosti prometa i biti veliki benefit ne samo za Krapinu već i za susjedne jedinice lokalne samouprave. Istaknuo je i kako su Hrvatske ceste nastavile s projektiranjem te ceste kroz krapinsku poduzetničku zonu sa spojem kod Poduzetničkog inkubatora. 

Spojna cesta Zabok – Krapina državna je cesta koja se pruža usporedno s autocestom Zagreb – Macelj i predstavlja važan alternativni prometni pravac, a do sada su izgrađene i puštene u promet dvije dionice – od Zaboka do Svetog Križa Začretja i od Svetog Križa Začretja do Velike Vesi.  

Ovaj cestovni pravac trebao bi kompenzirati izgubljenu prometnu infrastrukturu na račun izgradnje autoceste Zagreb – Macelj. 

Naime, kad se ova autocesta gradila, tadašnja zagorska magistrala je uzeta za jedan trak autoceste, a lokalna cesta koja prolazi kroz gusto naseljena mjesta od Zaboka prema Krapini je postala državna cesta. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba