Ostaje vidjeti tko će se prvi popeti na ‘krov Hrvatskog zagorja’

JUBILARNO IZDANJE: U subotu se trči 30. brdska utrka Ivančica – po prvi put ide i štafeta

Objavljeno: 20.06.2024. zagorjeinternational

S obzirom na to da se približava start jedne od naših najdugovječnijih atletskih utrka – 30. brdska utrka Ivančica, iz Atletskog kluba Varaždin uputili su poziv na ovu jedinstvenu utrku. 

Samo podsjetnik da će se ova tradicionalna utrka svakako održati dana 22. lipnja sa startom u 10 sati h u samom centru Ivanca, a ovogodišnje jubilarno 30. izdanje utrke bodovat će se za kup SZH te naravno i za Historic Trails Cup 2024.  

Sigurno će opet biti jako interesantno i zanimljivo vidjeti tko će najbrže svladati stazu dužine 12,8 km s visinskom preko 800 metara nadmorske visine i prvi se popeti na “krov Hrvatskog zagorja” – predivnu Ivančicu. 

Kao novi dodatak u ovoj jubilarnoj utrci tu je utrka štafeta. 

– Došli smo na ideju da isto ponudimo iz razloga ako je nekome previše cijela utrka 13 kilometara, možda vam u paru s prijateljem ili prijateljicom bude lakše. Štafetu čine dva člana, a proglasit ćemo posebno mušku, žensku i mješovitu. Prvi član štafete trčat će oko 7.5 kilometara dok će drugi trčati nešto malo manje od šest kilometara. Izmjena štafete će biti kod druge okrjepne stanice, a trkače druge izmjene će do starta dovesti autobusi koji ionako idu prazni do vrha radi povratka i prijevoza natjecatelja natrag – kazali su organizatori te dodali: 

– Vidimo se na Ivančici! – poručili su iz AK Varaždin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba