Pogledajte kakva se užasna panorama nadvila nad Zagorjem

ZATVORITE PROZORE: Gusti dim iz Zaprešića ide prema nama. Stubički kraj ‘nadrapao’ 

Objavljeno: 19.06.2024. zagorjeinternational

Nakon što je nedavno gorio pogon Eko – flora  Mokricama, nova havarija upravo se događa nad Zaprešićem. Naime, veliki požar buknuo je u srijedu u poslijepodnevnim satima u Zaprešiću, a nad gradom se nadvio crni gusti dim, javljaju čitatelji. Gori pogon Eko-flora u kojem su goleme količine plastičnog otpada, prenose 24sata.

– Na obodu našeg odlagališta smeća imamo požar u betonskom skladištu. Gori plastična ambalaža. Nema ozljeda ni ljudskih žrtava. Sve žurne službe su ovdje – rekao je zamjenik gradonačelnika Zaprešića Alan Labus za 24sata

Pogon Eko-flora smješten je u neposrednoj blizini centra Zaprešića, kraj željezničke postaje Novi dvori i Jelačićevih Novih dvora. Promet se po staroj Zagorskoj magistrali uz Westgate shopping centar zasad odvija normalno, mole se vozači da se ne zaustavljaju bez potrebe. Na terenu su sve lokalne vatrogasne postrojbe. 

– Nikad nismo vidjeli tako crni i nevjerojatno gusti dim, sjećam se kad su gorjeli Pripuzovi pogoni u Podsusedu, ali ovo je još gore, nevjerojatno kako mračno to djeluje – kazuju stanovnici Zaprešića. 

Dim se širi prema sjevernim obroncima Medvednice, ali i zapadu grada, Podsusedu, Vrapča. S obzirom na golemu količinu toksičnih čestica, upozoravaju se svi građani iz tog dijela grada da ne izlaze bez potrebe i zatvore prozore. Općina Bistra pozvala je sve mještane da zatvore prozore i budu u kućama, kako bi izbjegli udisanje dima. 

Prema Zaprešiću je pod pratnjom Zagrebačkom obilaznicom poslije 19 sati jurio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji i stanuje u tom gradu, a sam požar je od njegova doma udaljen manje od kilometra. 

Eko-Flor Plus u sastavu je Cios grupe, čiji je vlasnik kontroverzni Petar Pripuz. Firma je osnovana 2001. i do danas je izrasla u najveću domaću privatnu tvrtku za sakupljanje komunalnog i neopasnog otpada u Hrvatskoj. Pokriva područje gotovo cijele kontinentalne Hrvatske te Zadarske županije. Prema podacima Fine, Eko-Flor Plus završio je prošlu godinu s rekordnim poslovnim brojkama. Imao je 21,3 milijuna eura prihoda i 2,5 milijuna eura dobiti. Zapošljava više od 200 ljudi, čija prosječna plaća iznosi 967 eura. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba