Nesrodničkim udomiteljstvom za odrasle bavi se već 13 godina

SVAKA ČAST! Novomarofčanka Danijela Treska dobitnica je godišnje nagrade za udomiteljstvo

Objavljeno: 19.06.2024. zagorjeinternational

U svibnju je objavljen Javni poziv za prikupljanje inicijativa za dodjelu nagrada udomiteljima za uspjehe u obavljanju udomiteljstva u 2024. godini. Isti je organiziran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Područni ured Novi Marof tom prigodom je za godišnju nagradu odlučio nominirati udomiteljicu Danijelu Treska.

Kako navode iz Grada Novi Marof, navedena nominacija podržana je preporukom od strane Tima za udomiteljstvo Županijske službe Varaždinske.

– Danijela Treska se nesrodničkim udomiteljstvom za odrasle osobe bavi unazad trinaest godina. U tom dugom periodu osigurala je smještaj brojnim korisnicima u potrebi, nerijetko onima koji su bili životno ugroženi i prethodno živjeli u teškim stambenim i socijalnim uvjetima. Udomiteljica im je u svojoj obitelji, osim brige i skrbi, uvijek pružala emocionalnu potporu i podršku te su čak i oni zahtjevni i tzv. teški i nesuradljivi korisnici odlično funkcionirali u udomiteljskoj obitelji – dodaju iz Grada.

Dodjela nagrada održala se u Kongresnom centru u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Danijela Treska bila je jedna od ukupno osam nominiranih udomitelja za godišnju nagradu s područja cijele Republike Hrvatske te je nagradu i osvojila.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba