Netko sprejem išarao odgojnu ustanovu, dok je u Bobovju vidno pijani vozač (62) odbio alkotest...

POSLJEDNJA 24 SATA: Zagorski policajci imali pune ruke posla s ‘nestašnom’ ekipom

Objavljeno: 19.06.2024. zagorjeinternational

Zagorski policajci opet su imali pune ruke posla, kako u prometu tako i izvan njega. Tako je ove noći netko sprejem napravio štetu od nekoliko stotina eura u Krapinskim Toplicama jer je ispisao natpis na zidu odgojne ustanove.

U prometu su službenici PU KZ evidentirali dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, ali su i zaustavili dvoje pijanih vozača.  

Prvi je zaustavljen danas oko jedan sat poslije ponoći, u mjestu Križanče gdje su policajci zatekli 30-godišnjaka kako upravlja osobnim vozilom. Nadzorom je utvrđeno kako je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,07 promila, za vrijeme dok mu je na snazi zabrana upravljanja vozilom “B“ kategorije, te neregistriranim i neosiguranim osobnim vozilom. 

– Vozač je uhićen i protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o obveznim osiguranjima u prometu s predloženom novčanom kaznom od 3000 eura ili kaznom zatvora u trajanju od 60 dana te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima “B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci. 30-godišnjak će danas biti doveden na sud – poručili su iz PU KZ. 

Drugi je pak jučer oko 22 sata zadao veće muke policajcima. Naime, u Bobovju su službenici zaustavili 62-godišnjeg vozača koji je bio pod vidim utjecajem alkohola. 

– Vozač je odbio alkotestiranje te mu je određeno zadržavanje i protiv njega je podnesen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 282., Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 2.000 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci – kazali su. 

Valja napomenuti kako je od ostalih prekršaja evidentiran je jedan prekršaj neovlaštenog posjedovanja droga i jedan prekršaj iz Zakona o trošarinama.    

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba