Zagorski vatrogasci su morali čak 634 puta izaći na teren

ZAGORJE: Broj požara je sve manji, no tehničke intervencije su u porastu

Objavljeno: 18.06.2024. zagorjeinternational

Vatrogasna zajednica Krapinsko – zagorske županije održala je svoju redovnu izvještajnu skupštinu u Svetom Križu Začretju. Skupština je prihvatila podnesena izvješća predsjednika i zapovjednika, Stjepana Skulibera i Marijana Lovrenčića.  

Kako je u razgovoru za Radio Stubicu rekao predsjednik županijske vatrogasne zajednice, Stjepan Skuliber broj intervencija u prošloj godini je bio nešto manji.  

No, iako se broj požara smanjio, porastao je broj tehničkih intervencija. Od ukupno 857 intervencija, njih 634 bile su tehničke. Požara je bilo 131. 

Prošla godina za naše je vatrogasce bila uspješna na natjecanjima. Ženska mladež DVD-a Bedekovčina je bila prva u Hrvatskoj, a muška mladež iz Tugonice treća. 

Održane su brojne vježbe s posebno impresivnom u Humu na Sutli u sklopu projekta CRO-SI-Safe te osposobljavanja vatrogasaca. Visoka priznanja dobili su Rudolf Zajec, Nikola Pasariček i Dušan Stuhne. 

Zagorski vatrogasci sudjelovali su prošlog vikenda u Varaždinu na proslavi 160 godina vatrogastva u Hrvatskoj, a tom je prigodom visoko priznanje dobio počasni predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ, Ivica Glas.  

Skuliber ističe da se nastavlja rad na prevenciji. Sve više velikih intervencija odvija se uslijed klimatskih promjena, zato su u tijeku pripreme za takve specifične situacije. Zagorski vatrogasci bit će u pripremi za protupožarnu sezonu na Jadranu, iako ove godine neće biti redovne dislokacije. 

Slijedi 22. lipnja županijsko vatrogasno natjecanja, a ženska ekipa DVD-a Bedekovčina nastupa u srpnju na Vatrogasnoj olimpijadi u Italiji. Potkraj mjeseca kreću i prvi polaznici na kamp vatrogasne mladeži u Fažani.  

Nastavlja se i s nabavom opreme i vatrogasnih vozila. Uskoro se očekuje natječaj za brdsko-planinska i potpomognuta područja gdje se očekuje dolazak nekoliko pick-up vozila i auto cisterni te opreme za gašenje šumskih požara. Skuliber se posebno zahvalio Krapinsko – zagorskoj županiji koja pomaže u nabavi opreme.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba