Bio je u bijegu od nedjelje

Uhićen muškarac koji je u Splitu šipkom napao djevojku i silovao je

Objavljeno: 18.06.2024. zagorjeinternational

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je da je uhićen muškarac koji je osumnjičen da je u nedjelju u Splitu prvo šipkom napao 18-godišnju djevojku usred noći, slomio joj zapešće te je potom silovao.

Božinović je kazao da su ga našli zahvaljujući policijskim kanalima, a ne zahvaljujući dojavama građana kojima je policija jučer uputila apel za pomoć. Novinari su pitali zašto je policija snimku počinitelja objavila sinoć, tek nakon svih večernjih vijesti, prenosi Index.

– Taj nas je događaj s pravom zgrozio, policija je odmah krenula u kriminalističko istraživanje i koristila je sve alate koji joj stoje na raspolaganju. Osoba koja se dovodi u vezu s tim događajem je privedena u splitskoj policiji. Snimka se koristila, ako može pomoći, ali ovaj slučaj je policija odradila koristeći svoje operativne metode – kazao je Božinović te dodao:

– Od snimke nije bilo pomoći. Policijski rad je doveo do, rekao bih, brzog otkrića osobe koja se može dovesti u vezi s tim. Zbog interesa žrtve ne mogu više ništa reći – zaključio je ministar.

Podsjetimo, policija je objavila snimku nadzorne kamere na kojoj se vidi muškarac i tražila ljude da jave ako im je poznat. Napad se dogodio u nedjelju nešto prije tri sata ujutro u splitskoj četvrti Kman. Djevojka je prevezena u bolnicu, gdje joj je pružena liječnička pomoć. Utvrđeno je da je zadobila tešku tjelesnu ozljedu u obliku frakture zapešća na ruci. Ima i lakšu ozljedu na glavi, no brzo je otpuštena iz bolnice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba