14 milijuna eura

U Pregradi izglasan rekordan proračun

Objavljeno: 18.06.2024. zagorjeinternational

Jučer je u Gradskoj vijećnici u Pregradi održana 21. sjednica Gradskog vijeća kojoj je prisustvovalo devet vijećnika (Vesna Petek, Davorka Filipčić, Valerija Hržica, Jasna Vnuk, Gordana Križanec Ružić, Zdravko Vrbanc, Zvonimir Gretić, Veronika Gajšak, Stjepan Miklaužić), dok je odsutno bilo njih četvero (Zdravka Žiger, Vesna Liber, Goran Horvat i Marina Čuček).

Sve odluke donijete su jednoglasno. Pred vijećnicima se našlo 17 točaka dnevnog rada, a nakon usvajanja zapisnika s prethodne sjednice, Gradsko vijeće razmotrilo je prijedlog i donio Odluku o davanju prethodne suglasnosti Glazbenoj školi Pregrada na prijedlog Statuta Glazbene škole Pregrada, a potom je potvrdilo izvješće o radu i financijsko izvješće za 2023. godinu Gradskog društva Crvenog križa i Vatrogasne zajednice Grada Pregrade, kao i izvješće zapovjednika Vatrogasne zajednice. Nadalje je usvojeno Izvješće o radu i financijsko izvješće Niskogradnje d.o.o., za 2023. godinu te su donijete Odluke o utvrđivanju godišnjih financijskih izvješća, uporabi i raspoređivanju dobiti te razrješnica Upravi i Nadzornom odboru.

Usvojen je prijedlog I. Izmjena i dopuna Proračuna za 2024. godinu u rekordnom iznosu od 14.091.490 eura. Ove izmjene i dopune obuhvaćaju ostvarena sredstva EU pomoći putem natječaja ‘Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti’ Grupa 2 (referentni broj: NPOO.C1.6.R1-I1.01) kojim je Gradu Pregradi odobreno 4.236.339 eura za projekt izgradnje biološkog bazena.

Također, obuhvaćeno je i povećanje primitaka od zaduživanja u iznosu 1.540.000 eura. Navedeno se odnosi na povećanje primitaka od zaduživanja u iznosu od 300.000 eura radi otkupa nekretnina ‘Emka’ te u iznosu od 1.600.000 eura za provedbu projekta ‘Izgradnja područnog objekta dječjeg vrtića’ za koji je u tijeku pregled i ocjena ponuda u postupku Javne nabave te, ako ne bude žalbi u postupku, uskoro se očekuje odabir izvođača kao i početak radova na izgradnji. Rok za završetak radova na izgradnji je šest mjeseci, a radova opremanja dva mjeseca. Izmjenama i dopunama obuhvaćena su i sredstva za povećanje plaća djelatnicima vrtića sukladno potpisanom Kolektivnom ugovoru kao i neke manje izmjene u redovnom poslovanju Muzeja, Knjižnice i Pučkog otvorenog učilišta.

Među ostalim odlukama, Gradsko vijeće donijelo je suglasnost Dječjem vrtiću ‘Naša radost’ na zapošljavanje na neodređeno od 1. rujna i to stručnog suradnika – pedagoga i spremačice na puno radno vrijeme te zdravstvenog voditelja i kuharice na nepuno radno vrijeme, kao i dva pomoćnika za djecu s teškoćama u razvoju na određeno u razdoblju od 1. rujna pa sve do 31. kolovoza sljedeće godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba