KOBNA ODLUKA: Odlučio se kandidirati nakon što je ubijen njegov prijatelj, bivši kandidat

Gradonačelnik u Meksiku ubijen 15 dana nakon što je izabran

Objavljeno: 18.06.2024. zagorjeinternational

Nedavno izabrani gradonačelnik upucan je i ubijen jučer u južnom Meksiku, u saveznoj državi Guerrero, priopćile su lokalne vlasti, prenosi Index. Salvador Villalva Flores pobijedio je na lokalnim izborima 2. lipnja i u listopadu je trebao preuzeti dužnost gradonačelnika Copale, grada s oko 4000 stanovnika. Guerrero je jedna od saveznih država koje su najviše pogođene nasiljem narkokartela s obzirom na njen položaj duž pacifičke obale Meksika. Lani je u toj saveznoj državi zabilježeno 1890 ubojstava. 

Lokalne novine El Sur de Guerrero izvijestile su da je Villalba bio umirovljeni mornarički kapetan kojeg je obično štitila Nacionalna garda, ali je sad putovao sam u Mexico City.

– Izabrani gradonačelnik je izveden iz autobusa kojim je putovao i upucan – objavile su novine. 

Tužitelji su potvrdili da je pokrenuta istraga o ubojstvu, ali su odbili dati dodatne detalje. Lokalni mediji također su izvijestili da se Villalba odlučio kandidirati za gradonačelnika nakon što je u lipnju prošle godine ubijen njegov prijatelj koji se odlučio kandidirati na izborima. Najmanje 34 politička kandidata ubijena su diljem Meksika uoči i nakon izbora, prema organizaciji za ljudska prava Data Civica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba