Bravo, dečki!

BRAJNIKOV MEMORIJAL: Odlični rezultati hrvatske policije, sudjelovala i dva Zagorca

Objavljeno: 18.06.2024. zagorjeinternational

Proteklog vikenda, 14. i 15. lipnja, timovi hrvatske policije sudjelovali su na 30. Brajnikovom memorijalu u Sloveniji, koji se održao na području Gorenjske i Nacionalnog parka Triglav.

Brajnikov memorijal zahtjevno je i iscrpljujuće natjecanje koje traje dva dana i uključuje ekstremne vještine i policijske zadaće, gdje se natjecatelji od starta do cilja moraju dokazivati u plivanju, veslanju, trčanju, biciklizmu, planinarenju, streljaštvu, orijentacijskom trčanju, testovima izdržljivosti, opće kulture i poznavanju prve pomoći.

Za hrvatsku policiju natjecala su se i dvojica pripadnika Interventne jedinice policije Policijske uprave krapinsko – zagorske Krunoslav Ivanušec i Luka Špehar. Tim Alfa, Luka Špehar IJP Zlatar, Petar Conjar IJP Varaždin, Nikola Slatina UPPS i Petar Volarević IJP Dubrovnik popeli su se i na postolje osvojivši treće mjesto, a tim Delta, Krunoslav Ivanušec IJP Zlatar, Mladen Žimbrek IJP Varaždin, Pavo Čančar PGP Metković i Marko Batori ATJ Lučko ušli su u najboljih deset policijskih timova s rezultatom za sedmo mjesto.

Brajnikov memorijal, pohod razuma, volje i snage, najzahtjevnije je dvodnevno sportsko natjecanje koje se održava u spomen na jednu od najtežih nesreća u povijesti gorskog spašavanja u Sloveniji, 10. lipnja 1997. godine. Tada je na području Okrešelja održana vježba pripadnika Gorske službe spašavanja u kojoj je sudjelovao i policijski helikopter.

Nizom spleta nesretnih okolnosti tijekom vježbe u teškoj je nesreći poginulo pet iskusnih spašavatelja – Mitja Brajnik, Luka Karničar, Rado Markič, Boris Mlekuž i dr. Jani Kokalj. Nesreća pod Turskom gorom i gubitak Mitje Brajnika, tadašnjeg načelnika policijskog inspektorata u Kranju, zauvijek su obilježili slovensku policiju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba