Pjevali stare hitove i nove autorske pjesme koje su im pomogli napraviti glazbenici Emil Töpfer i Nikola Vranić – J.R. August

ZABOK: Mališani održali godišnji koncert i promovirali novi album ‘Djeca radoznala’

Objavljeno: 17.06.2024. zagorjeinternational

Godišnji koncert Zabočkih mališana, uz nastup lutkara 3.b OŠ i promociju novog albuma “Djeca radoznala“ bio je posebno impresivan i uspješan. 

Svu raskoš dječjeg zborskog pjevanja moglo se doživjeti na koncertnoj promociji albuma “Djeca radoznala“ Zabočkih mališana, dječjeg zbora DND-a Zabok održanoj u amfiteatru Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku. 

Zabočki su mališani svoj koncert započeli već poznatim brojalicama i dječjim pjesmama Rugalica vrani, Izgubljeno pile, Ringa ringa raja, Lovcu, Kišica te pjesmama s CD-a Zdravo i fino, može reći sad već hitovima o zdravoj prehrani: Zdravo puno više i Juha. 

To je bila izvrsna uvertira u predstavu “U potrazi za vješticom“ koju su premijerno za koncert Zabočkih mališana pripremili i izveli lutkari 3.b razreda Osnovne škole K.Š. Gjalskog sa svojom učiteljicom Ljiljanom Mokrovčak.  

Drugi dio koncerta nastavljen je promocijom novog albuma “Djeca radoznala“ s autorskim pjesmama Vještičje igre, Zabočki mališani, Ne treba nam šećer, Samo volontiraj!, Tvoj osmijeh, Djeca radoznala, Lavlji jadi, Kiki fest, Himna DND-a i Lijepo Zagorje koje su za Zabočke mališane kreirale autorice i muzičarke Lidija Jadek i Ema Smolić te autori i muzičari Emil Töpfer i Nikola Vranić (J. R. August), kao i glazbeni producent i aranžer Toni Eterović uz voditeljicu Zabočkih mališana Jasenku Borovčak. Specifičnost je ovih pjesama da govore (pjevaju) o aktivnostima, projektima i temama kojima se bave u DND Zabok te nose snažne poruke pozivajući na volontiranje, empatiju, pomaganje drugima i poštivanje dječjih prava.  

Izvedbu na koncertu ‘začinila’ je izvrsna pratnja “malog DND-ovskog benda“ u sastavu Lidija Jadek na klaviru, Doris Tkalčević na violini, Magdalena Škreblin na klarinetu, Vid Kotarski na gitari i Antonio Hranić na kahonu. 

Koncert je završio s dvije legendarne pjesme Kad bi svi i Kad si sretan u kojoj su sudjelovali svi prisutni u dvorani, a Zabočki mališani ponovo su potvrdili svoju kvalitetu i originalnost kako u izvedbi tako i u izboru repertoara.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba