Ne pijte ako vozite. A ni droga nije poželjna...

VOZAČI, OPREZ: Policija će cijeli tjedan intenzivno ‘štopati’ po Zagorju

Objavljeno: 17.06.2024. zagorjeinternational

Na području Policijske uprave krapinsko – zagorske ovog se tjedna, od 17. do 23. lipnja, provode pojačane aktivnosti usmjerene na nadzor upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i droga, a od 21. lipnja od 7 sati do 22. lipnja u do 7 sati provest će se i 24-satni nadzor alkoholiziranosti vozača i testiranja vozača na droge u cestovnom prometu.

Riječ je o koordiniranim aktivnostima koje se provode u sklopu akcije ROADPOL-a u svim državama članicama. Konzumiranje alkohola ili droga ili njihova kombinacija, a potom upravljanje vozilom, među glavnim su čimbenicima koji utječu na sigurnost u prometu. Navedena akcija provodi se kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća, posebice nesreća s najtežim posljedicama koje su prouzročili vozači pod utjecajem alkohola te kako bi se povećala razina sigurnosti prometa na cestama. Osim upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga sankcionirat će i sva ostala kršenja prometnih propisa.

Policija ovim putem ponovno apelira na sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cestama, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taksi službi, da zamole osobe od povjerenja koje posjeduju valjane vozačke dozvole i nisu konzumirale alkohol da upravljaju vozilom, odnosno da se koristi institut takozvanog dogovornog vozača (jedna osoba se odredi za vozača i ta osoba upravlja vozilom i ne konzumira alkoholna pića).

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba