Vrijednost nabave iznosi 150.000 eura

VEĆA SIGURNOST NA NAŠIM BREGIMA: Dom zdravlja KZŽ dobio ključeve devet vozila

Objavljeno: 17.06.2024. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorska županija predala je ključeve devet vozila djelatnicima Doma zdravlja KZŽ. Vozila će koristiti patronažna služba, laboratorij i palijativna skrb Doma zdravlja, nabava je vrijedna 150 tisuća eura, od čega će dva patronažna vozila biti plaćena od decentraliziranih sredstava u iznosu od 32 tisuće eura.

Zamjenica župana Jasna Petek kazala je kako je izuzetno važno da primarna zdravstvena zaštita bude podjednako dostupna u svakom kutku Krapinsko – zagorske županije.

– Što se tiče patronažne službe, 25 je ugovorenih timova. Jedan tim je na 5100 stanovnika, što zapravo znači da je dobra pokrivenost patronažne službe. Svrha primarne zdravstvene zaštite je jednako dostupna zdravstvena skrb u svim dijelovima županije, pa tako i ove laboratorijske pretrage i usluge koje se zapravo mogu obaviti skupljanjem uzoraka po našim ambulantama. U sustavu i radu palijativne skrbi na godišnjoj razini prosječno imamo od 170 do 200 pacijenata, to govori o tome koliko puno i kvalitetno radi naš palijativni tim. Sve te službe trebaju kvalitetna vozila i tako ćemo uslugu održati na jednoj visokoj razini – naglasila je Petek.

Najbolji trenutak

Župan Željko Kolar kazao je da Županija čitavo vrijeme ulaže u zdravstveni sustav.

– Što se tiče ovog dijela poslovanja Doma zdravlja, procijenili smo da je sada najbolji trenutak da idemo u takvu jednu veću nabavu vozila, koja će omogućiti našim patronažnim sestrama i ostalim djelatnicima Doma zdravlja da s većom sigurnošću i udobnošću obavljaju svoj dio posla po našem brdovitom i razvijenom Zagorju. Oni su ti koji uspostavljaju i održavaju kontakt s našim pacijentima, a mi kao osnivač ćemo se truditi koliko god je u našoj moći da im osiguramo najbolje moguće uvjete za rad – poručio je Kolar.

Ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan rekla je kako je nabavljeno osam malih vozila za patronažu i laboratorije i jedno vozilo za tehničku službu.

– Trudimo se da našim djelatnicima osiguramo najbolje uvjete za rad, a isto tako trudimo se i da našim pacijentima pružimo maksimalnu zdravstvenu zaštitu koju svi oni zaslužuju – zaključila je Dogan.

Dva vozila idu za patronažu u Zlatar Bistricu, Mače, Hrašćinu i Budinščinu, jedno vozilo za patronažu u Zabok i u Pregradu, te za laboratorije u Krapini, Pregradi i Oroslavju. Jedno vozilo je namijenjeno za koordinatora palijativne skrbi koji putuje po cijeloj Županiji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba