Održan 1. Forest Fest

Šumska kupka, koncerti i još puno toga oduševilo sve koji su došli u Radoboj

Objavljeno: 17.06.2024. zagorjeinternational

U Radoboju je od petka do nedjelje po prvi puta održan Forest Fest. Manifestaciju su zajednički osmislile i organizirale Općina Radoboj i udruga ‘Snaga šume’, a osmišljena je kako bi približila i povezala sve posjetitelje s prirodom i šumom kroz edukativne, informativne, obrazovne, kulturne i opuštajuće aktivnosti terapije šumom i meditacije u šumskom okruženju koje pružaju gora Strahinjčica i zelena oaza Radoboja.

Otvorenje Forest Festa uveličale su Radobojske mažoretkinje svojim nastupom, a prisustvovali su načelnik Radoboja Anđelko Topolovec i predsjednica udruge ‘Snaga šume’ Jasna Vukas koji su pozdravili prisutne i zaželjeli im ugodan vikend u Radoboju. Manifestaciju je otvorio predstavnik Ministarstva poljoprivrede i ravnatelj Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Mladen Fruk.

Ova trodnevna manifestacija ponudila je niz događanja. Započela je s aktivnostima za najmlađe – šumskom pedagogijom, rudarskom pričom, programom za biologe i mlade šumare, šumskom kupkom, api terapijama, art terapijama i obilascima stazom orhideja. Središnji događaj koji se nastavio u subotu je Stručna konferencija na temu ‘Zeleni horizonti: Osnaživanje zajednica kroz terapiju šumama, inovativni i održivi turizam’.

Izlagači koji su prisustvovali ovoj manifestaciji bili su dr. Gisela Immich s minhenskog Sveučilišta, Dijana Hršak iz Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima KZŽ, zatim dr. Dijana Vuletić iz Hrvatskog šumarskog instituta, Maks Udov iz Herbafarm-Magnolije, dr.Darija Cvikl iz Visoke strukovne škola za ugostiteljstvo, wellness i turizam Bled, dr. Laura Secco iz Sveučilišta u Padovi te Marcel Medak iz Turističke zajednice Bjelovarsko – bilogorske županije. Stručnu konferenciju otvorio je predstavnik Ministarstva turizma i sporta te ravnatelj Uprave za održivi razvoj i konkurentnost turističke destinacije Slavko Štefičar.

Također, jedno od događanja koje se održalo u subotu je Međunarodna gljivarijada koja je ostvarila zavidne rezultate posjetitelja, yoga i art radionice, a za najmlađe je bila pripremljena predstava ‘Čeh, Leh i Meh’. Nedjelja je započela sa šumskom kupkom za osobe s invaliditetom, a zatim je manifestacija nastavljena sa zanimljivom interaktivnom šetnjom prirodom uz pričanje legendi od Planinarskog doma do ‘Križa’. Održala se i slikarska kolonija na temu šume i prirode, ‘Art & Wine’ radionica te zabavna dječja igraonica uz ‘face painting’.

Kroz sva tri dana program su obogatila tri koncerta održana na otvorenom, počevši od Greenhill Club Big Banda koji je nastupao kod Lovačkog doma u Radoboju.. Subotu su upotpunila još dva koncerta. Na prvom koncertu posjetitelje je očarao Melun kvartet Varaždin koji se održao u crkvi svetog Jakoba na Gorjanima Sutinskim, a posljednji koncert održao se također kod Lovačkog doma gdje je nastupio finalist ‘Superstara’ Dino Miklaužić sa svojim bendom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba