U Muzeju grada Pregrade

‘S DRUGE STRANE’: Mlada autorica Dora Kolar napravila presjek dosadašnjeg stvaralaštva

Objavljeno: 17.06.2024. zagorjeinternational

U Muzeju grada Pregrade u petak je otvorena izložba fotografija pod nazivom “S druge strane“ autorice Dore Kolar.  

Ova izložba ogled je autoričinog dosadašnjeg fotografskog stvaralaštva. Izložba predstavlja fotografije koje dokumentiraju trenutke, one rijetke, ali i one sasvim obične. U svojem umjetničkom promišljanju autorica se pokušava približiti stvarnostima koje često zanemarujemo. Uz fotografije nalaze se kratke crtice koje promatrača smještaju u određeni trenutak stvarajući tako poveznicu između samog promatrača i one druge strane.  

Dora Kolar mlada je Pregračanka koja je magistrirala na studiju Medijskog dizajna u Koprivnici 2022. godine. U svom umjetničkom stvaralaštvu, uz fotografiju, bavi se grafičkim dizajnom, ilustracijom, stripom i video produkcijom.

Do sada je svoje radove, među ostalim, izlagala na skupnim izložbama: 2018. izlagala je u Koprivnici na izložbi “Tijelo žene“, 2020. godine na Izložbi autorskog stripa i ilustracije u Rijeci. U Zagrebu je izlagala 2019. i 2023. na Da!festivalu, 2020. i 2021. godine izlagala je u sklopu Zagreb Design Week-a, dok su dva njena rada  2023. godine bila izložena na Izložbi hrvatskog dizajna 21-22.  

Autorica je imala i dvije izložbe u Pregradi: sudjelovala je na skupnoj izložbi “Njihovih ruku djelo“ 2018. godine, a 2022. godine imala je prvu samostalnu izložbu pod nazivom “Lijepa naša 2.0.“.

Otvorenju izložbe, među ostalima, prisustvovala je Davorka Filipčić, potpredsjednica Gradskog vijeća Pregrade, a program je glazbenim točkama upotpunila Tara Liber izvedbama skladbi za violinu.  

Izložbu je moguće razgledati do 13. rujna u galeriji Muzeja grada Pregrade.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba