INCIDENT U NOVOM MAROFU: Gradonačelnik Jenkač se potukao s vojnikom

Prvo otišao, a onda se sam javio u policiju: “Žalim što sam sudjelovao u tome”

Objavljeno: 17.06.2024. zagorjeinternational

Siniša Jenkač, gradonačelnik Novog Marofa sudjelovao je u tučnjavi u noći sa subote na nedjelju, doznaju 24sata.
Policija je prvobitno, bez objave identiteta, objavila kako je u nedjelju oko 1 sat u Orehovcu, na parkiralištu ispred vikend kuće, došlo do verbalnog, a potom i tjelesnog sukoba u kojem su sudjelovali 45-godišnjak i 52-godišnjak, pri čemu je 52-godišnjak ozlijeđen.

Lakše ozljede

Objavljeno je i kako je 45-godišnjak napustio mjesto događaja, te kako tragaju za njim. Kasnije su nadopunili informaciju te su naveli kako se 45-godišnjak sam javio u policijsku postaju u Novom Marofu, gdje je ispitan zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju te je nakon toga pušten na slobodu.
Neslužbeno se doznaje da se ozlijeđeni muškarac 16. lipnja javio u objedinjeni hitni bolnički prijem u Varaždinu, gdje je pregledan od strane kirurga, a nakon obrade je otpušten. Preporučeno mu je da se u slučaju pogoršanja stanja javi u bolnicu.
Jenkač se oko svega oglasio priopćenjem:

– Mogu potvrditi da sam u spomenuto vrijeme, na spomenutoj lokaciji sudjelovao u incidentu te ovim putem izražavam žaljenje što sam u navedenom sudjelovao. Budući da je istraga u tijeku, ne smijem komentirati i iznositi detalje. Voljan sam dati komentar na cjelokupni događaj kada istraga i cjelokupni proces službeno završe. Tada ću komentirati sve okolnosti događaja – poručio je Jenkač.
Iz MORH-a su pak za 24sata naknadno potvrdili kako je u noći tijekom vikenda došlo do sukoba u kojem je ozlijeđena djelatna vojna osoba.

– Pripadniku Oružanih snaga RH pružena je liječnička pomoć u Općoj bolnici Varaždin gdje su utvrđene lakše tjelesne ozljede te je otpušten kući. Sve ostale informacije u nadležnosti su Ministarstva unutarnjih poslova koje provodi nadležno postupanje u predmetnom slučaju – poručili su iz Ministarstva obrane.

Crni pojas

Jenkač inače u svojoj biografiji navodi da se 20 godina aktivno bavi karateom.

– Nositelj sam crnog pojasa 3.˚ DAN. Od najvećih sportskih uspjeha mogu spomenuti: Europsku medalju u karateu – srebrna medalja na prvenstvu Europe, Grenoble Francuska 2000. godine zbog čega sam proglašen za najboljeg sportaša Grada Novog Marofa iste godine. U sportu sam i dalje aktivan kao trener u Karate klubu Okinawa Novi Marof gdje sam posebno posvećen radu s djecom i mladima – stoji na stranicama Novog Marofa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba