Virtuozna gitaristica Magdalena Banfić i sopranistica Marija Magdalena Kočila svirale za potrebite osnovce

DONJA VOĆA: Glazbena poslastica u znaku humanosti

Objavljeno: 17.06.2024. zagorjeinternational

U Župnoj crkvi Svetog Martina biskupa u Donjoj Voći u subotu je održan koncert klasične glazbe u izvedbi virtuozne gitaristice Magdalene Banfić te njene gošće, sopranistice Marije Magdalene Kočila.  

Magdalena Banfić međunarodno je nagrađivana hrvatska gitaristica rodom iz Donje Voće koja trenutno studira klasičnu gitaru na sveučilištu Mozarteum u Salzburg u klasi prof. Laure Young, a preddiplomski studij završila je s pohvalom na nizozemskom Conservatorium Maastricht. Uz samostalne nastupe karijeru gradi i kao članica Mozarteum Guitar ansambla te pohađa majstorske tečajeve kod svjetski renominiranih gitarista, a nastupa i u duetu sa slovenskom harfisticom Letom Križanić Žorž. 

Marija Magdalena Kočila mlada je međimurska sopranistica koja također pohađa sveučilište Mozarteum u Salzburgu, dobitnica je brojnih nagrada a debitirala je i na kazališnim daskama u Varaždinu i Zagrebu. Osim u Hrvatskoj, nastupala je i u Njemačkoj, Mađarskoj i Sloveniji te je orguljašica u katoličkoj župi bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu.  

Kroz samostalan gitarski nastup Magdalene Banfić publika je mogla uživati u svevremenskim klasicima poput varijacije na temu iz Čarobne frule Fernanda Sora i Toccate Sofia Gubaidulina, dok su u zajedničkom angažmanu izvele djela poput Cavatine op.39 Allegro Mauta Giullania i svevremenske Ave Marie Franza Schuberta.  

Koncert je imao i humanitarnu notu, prikupljene donacije namijenjene su potrebitoj djeci Osnovne škole Andrije Kačića Miošića u Donjoj Voći.  

Na uspješnom nastupu pred domaćom publikom mladoj gitaristici i njenoj gošći čestitala je načelnica Donje Voće Sanja Kočet te brojni mještani, obitelj i prijatelji. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba