U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odgađa

ČAKOVEC: Sutra počinje dezinsekcija komaraca – evo po kojem rasporedu

Objavljeno: 17.06.2024. zagorjeinternational

Dezinsekcija komaraca u Čakovcu će se u provesti nakon što su zadovoljeni svi uvjeti za tretiranje, u prvom redu vremenske prilike (vrijeme bez kiše barem tri do četiri dana, uz povoljnije temperaturne razlike). 

Radi se o mjeri u okviru Programa mjera suzbijanja patogenih mikroorganizama, štetnih člankonožaca i štetnih glodavaca, koje Grad Čakovec uz Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije redovito provodi u ovo vrijeme svake godine. 

Grad Čakovec je s tvrtkom Bioinstitut d.o.o., služba DDD sklopio Ugovor o dezinsekciji komaraca na području grada i pripadajućih mjesnih odbora. Tako je organizirano sustavno suzbijanje mjerama dezinfekcije i dezinsekcije najavljeno od utorka, 18. lipnja do subote, 22. lipnja. 

Adulticidni tretman komaraca provest će se prema sljedećem rasporedu: 18. lipnja od 19,15 do 21,15 sati u mjestima Kuršanec, Totovec, Novo Selo na Dravi, Šandorovec, Savska Ves te 19. lipnja u isto vrijeme u Krištanovcu. 

Tretman se nastavlja 20. lipnja od 5 do 7 sati u mjestima Mačkovec, Žiškovec, Slemenice, a 21. lipnja u tom vremenu u Štefancu i Ivanovcu, a u Novom Selu Rok i Mihovljanu od 19,15 do 21,15 sati. 

Grad Čakovec dolazi na red 22. lipnja te će se tamo tretman također povoditi u terminu od 5 do 7 sati. 

Tretiranje će se provesti preparatom na bazi permetrina Phobi super PB+ u koncentraciji od pet posto (0,5-1L/hektar) metodom hladnog zamagljivanja. 

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odgađa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba