Koristio redovnu uslugu Hrvatske pošte

Mladić (28) iz Zagreba naručio preko interneta 8,6 kg ‘trave’, dolazila mu je poštom u paketima – uhitili ga

Objavljeno: 16.06.2024. admin

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim muškarcem zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Nakon istrage utvrdili su da je osumnjičeni, protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem daljnje preprodaje iz inozemstva, preko internetske stranice kupovao veće količine marihuane koja je potom skrivena u poštanskim paketima prokrijumčarena na područje Republike Hrvatske putem redovne usluge pošte.

FOTO: PU zagrebačka

Osumnjičeni je pošiljke preuzimao, a potom drogu skrivao, vagao i prepakiravao u stanu na adresi prebivališta na području Novog Zagreba nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje preprodavao. Pretragom doma i drugih prostorija gdje prijavljeno stanuje osumnjičeni pronađeno 8,0 grama marihuane te digitalna vaga za precizno mjerenje mase. U paketu koje je osumnjičeni preuzeo, pretragom je pronađeno ukupno 8.681,0 grama marihuane pakirane u plastične pakete.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu je podnijeta kaznena prijava.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba