ZABOK: Povodom blagdana sv. Antuna po 15. put održan blagoslov bicikala, dječjih kolica, djece i cvijeća

FOTO: “Pokušajmo i mi, poput Antuna, svojom dobrotom, strpljivošću i ljubavlju zadužiti ovaj svijet”

Objavljeno: 16.06.2024. zagorjeinternational

Misno slavlje, te već tradicionalno, po 15. put, blagoslov bicikala, dječjih kolica, djece i cvijeća održani su u kapelici sv. Antuna. Misno slavlje predslavio je vlč. Vladimir Kubinski koji je okupljenim vjernicima u velikom broju sa svih strana uputio prigodne riječi homilije.

– Današnji svetac kojeg proslavljamo imao je upravo tu snagu karizme i kvalitete koje su ga resile a koje bi danas svatko od nas trebao nasljedovati – biti dobar, pošten, skroman i imati ljubavi za druge, ljubavi za svakoga čovjeka. Pokušajmo i mi poput Antuna svojom dobrotom, strpljivošću, ljubavlju zadužiti ovaj svijet i vrijeme u kojem živimo – zaključuje vlč. Kubinski.

Misno slavlje pjevanjem je uveličao zbor mladih župe sv. Jelene Križarice.

Na kraju misnoga slavlja župnik Branko Risek okupljenim vjernicima zahvalio na dolasku i svjedočenju vjere, ali i zahvalu župljanima na aktivnom sudjelovanju oko organizacije proslave, uređenja okoliša i same kapelice. Po završetku misnog slavlja uslijedio je blagoslov djece od onih najmanjih pa do onih najvećih, cvijeća, bicikala i dječjih kolica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba