"1 napolitanka 1 kuna"

Cijena kakaovca ne prestaje divljati – na udaru se našao Hrvatima omiljen proizvod

Objavljeno: 16.06.2024. zagorjeinternational

Visoke cijene hrane nepresušna su tema razgovora posljednjih godina, a posebno su se intenzivirale nakon prelaska na euro, piše Index.  

Mnogi Hrvati u svakodnevnoj kupovini uspoređuju današnje cijene u eurima s nekadašnjim cijenama u kunama te se nerijetko šokiraju poskupljenjima. 

Posljednji popularni artikl čija je cijena iznenadila Hrvate su Kraševe Napolitanke. Jedna je osoba na Redditu objavila fotografiju čokoladnih Napolitanki u pakiranju od 500 grama, s cijenom od 6.69 eura. “Je li ovo greška?” upitao je autor objave. 

Međutim, jedna korisnica naišla je na još višu cijenu. 

– Nažalost nije, jučer slikala u Konzumu 7.19 eura – napisala je i priložila fotku. U prijevodu, 7.19 eura je nekadašnje 54 kune za 500 grama Napolitanki. 

Ispod objave naredali su se razni komentari. “U Švedskoj su 3.29 eura za primjer. Unatoč razvedenoj obali”, “Nešto sam čitao da dolazi poskupljenje čokolade. Možda su probali preduhitriti”, “Nije, svaki put dok ih kupim za euro su skuplje”,  “I onda kažu ‘kupujmo naše’, a naše najskuplje”, “jedna napolitanka jedna kuna”, “Pred koji mjesec je bilo pet eura”, “Ovo nije greška ovo je grijeh.” 

Nažalost, ljubitelji čokolade i čokoladnih proizvoda suočit će se s rastom cijena u narednom periodu. Cijena kakaovca, glavne sirovine za proizvodnju čokolade, dosegnula je najviše razine u povijesti. Zbog toga su mnogi proizvođači najavili poskupljenja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba