Med i mlijeko u Stuttgartu

Ako ste se ikad pitali, ovo su plaće u Mercedesu

Objavljeno: 16.06.2024. zagorjeinternational

Vrhunska tvrtka iz Stuttgarta ne proizvodi samo automobile visoke klase. Mercedes svojim radnicima također isplaćuje impresivne plaće. Ipak, tu postoje goleme razlike, piše Fenix magazin

Osim ako niste jedan od 1000 radnika koje proizvođač automobila sada želi otpustiti, Mercedes je zapravo fantastičan poslodavac. 

Izuzetno renomirana tvrtka kontinuirano podržava svoje radnike i nudi im različite mogućnosti za napredovanje, navode njemački mediji. Ali, koliko zapravo Mercedes plaća svojim radnicima na kraju dana? 

Čak i kao početnik, općenito radnici se ne bi trebali žaliti – čak i ako je razlika u prihodima ogromna. Prema objavljenom izvješću, izvršni direktor Mercedesa Ola Källenius zaradio je 6,14 milijuna eura u 2021. godini. 

Kao običan radnik nikad se nećete približiti plaćama kakve imaju članovi uprave u Mercedesu. 

Pripravnik u Mercedesu zarađuje 16.600 eura godišnje, otkriva portal za plaće kununu. Zaposleni na pokretnoj traci također su plaćeni iznad prosjeka i njihove plaće iznose 38.700 eura godišnje. 

Računovođa u Daimleru zarađuje najmanje 40.400 eura, a službenik ne manje od 47.300 eura. Ali, tu još ima prostora za napredak. Da budemo pošteni, inženjeri zarađuju izdašnu godišnju plaću od 78.100 eura, a dugogodišnji inženjeri još i više. 

Ali možete biti najbolji inženjer ili službenik: niti jedan prosječni zaposlenik, čak ni u Mercedesu, nema plaću kao član uprave. 

Direktor ljudskih potencijala je 2021. zaradio 142.000 eura. S ovom se plaćom morao zadovoljiti i šef proizvodnje. Financije financijskog direktora daleko su premašile milijunsku granicu s 1,93 milijuna eura. 

Hubertus Troska, član uprave za aktivnosti u Kini, službeno je zaradio 3,1 milijun eura u 2021. Može se raspravljati o tome koliko su takve velike plaće opravdane. 

S druge strane, najvažnije je da Mercedes svojim ostalim radnicima nastavi isplaćivati poštene i dobre plaće. Je li godišnja plaća od 6,14 milijuna eura za Olu Källeniusa srazmjerna tome, drugo je pitanje, zaključuju njemački mediji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba