27 vatrogasaca demonstriralo spremnost

U Mariji Bistrici planule fotonaponske ćelije – srećom radilo se o pokaznoj vježbi VZO-a

Objavljeno: 15.06.2024. zagorjeinternational

U sklopu velike manifestacije ”Ljeto u Mariji Bistrici”, u petak održana je redovna javna pokazna vatrogasna vježba VZO Marija Bistrica, piše Radio Marija Bistrica.  

Ove je godine vježba održana na području djelovanja središnjeg društva ove zajednice, DVD Marija Bistrica i to u samom centru, na zgradi općina. Vježbu je osmislio zapovjednik VZO Marija Bistrica Velimir Babić, s pretpostavkom požara u tavanskom prostoru, prilikom izvođenja radova na montaži fotonaponskih modula na krovu zgrade. 

Također, pretpostavka za vježbu uključivala je i izlijetanja automobila u zdenac u neposrednoj blizini zgrade Općine, i to kao posljedica dekoncentracije vozačice zbog primijećenog požara na zgradi. 

U vježbi su sudjelovala sva četiri društva VZO Marija Bistrica (Marija Bistrica, Laz, Selnica i Tugonica – Podgrađe), Zagorska javna vatrogasna postrojba Zabok – ispostava Marija Bistrica i ekipa Hitne medicinske pomoći ispostava Marija Bistrica. 

Ukupno je u vježbi sudjelovalo 27 vatrogasaca s osam vozila, od čega tri navalna, autoljestve, zapovjedno vozilo, te dvije autocisterne i jedno kombi vozilo.  

Po završetku još jedne uspješne vježbe zapovjednik Babić je podnio prijavak načelniku Marije Bistrice Josipu Miličkom, koji je istaknuo kako je i ova vježba još jednom pokazala spremnost vatrogasnih snaga.  

Vježbi su prisustvovali između ostalih i potpredsjednik HVZ, predsjednik VZKZŽ i VZO Marija Bistrica Stjepan Skuliber, te zamjenik zapovjednika VZKZŽ-e Tomislav Novosel.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba