Povodom ovog uspjeha načelnik Mirko Korotaj upriličio je prijem za mladog filmaša

SVAKA ČAST! David Županić (26) iz Brezja Dravskog svojim filmom osvojio prestižnu nagradu

Objavljeno: 15.06.2024. zagorjeinternational

David Županić iz Brezja Dravskog izborio je pobjedu jednominutnog filma projekta moja.hr, a načelnik Mirko Korotaj je tom prilikom upriličio prijam za 26-godišnjeg Davida. 

Nakon srdačnog dočeka, načelnik Korotaj uručio je zasluženu nagradu mladom režiseru. S ponosom je istaknuo njegov trud, predanost i rad koji ga je doveo do pobjede, te mu poželio sreću i u budućnosti. 

U završnici multimedijalnog projekta moja.hr u Pleternici je sudjelovao 21 kratki film mladih i kreativnih autora iz svih 20 hrvatskih županija i Grada Zagreba. 

Davidov film proglašen je najboljim u konkurenciji, a nagradu su mu uručili državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak i požeško – slavonska županica Antonija Jozić. 

Moja.hr projekt je Večernjeg lista u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta te Hrvatskom turističkom zajednicom, a ideja je potaknuti mlade kreativne ljude iz svih krajeva Hrvatske da jednominutnim pričama opišu svoj doživljaj krajeva u kojima žive. 

Ove godine je tema natječaja bila “Što zelenije, to iskrenije”, a kakav je naš odnos prema prirodi koja nas okružuje u filmu je najuspješnije prikazao upravo predstavnik Varaždinske županije David Županić. 

– Živim u predivnom selu punom prirode, tu su mi obitelj i prijatelji, a najviše od svega cijenim mir i spokoj koje mogu pronaći u svakoj šetnji nakon desetak minuta – ispričao je David, medijski tehničar po struci koji se pod umjetničkim imenom David Who bavi glazbom, a uz to i video-produkcijom. 

Zahvaljujući Davidovoj pobjedi, domaćin završnice projekta moja.hr će sljedeće godine biti Varaždinska županija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba