‘ZG Beatlesi s tamburama’ oduševili na čakovečkom Jugu - dobra zabava se nastavlja i danas

FOTOGALERIJA: Pogledajte kako je bilo na veselom i raspjevanom “Antunovskom proštenju”

Objavljeno: 15.06.2024. zagorjeinternational

Na Trgu svetog Antuna Padovanskog jučer je koncert održao odličan Dixieland band Čakovec. Dobra glazbena atmosfere i u konačnici zadovoljna publika, obilježili su i ovaj nastup fantastičnih čakovečkih glazbenika. 

O nastupima KUD-a Šafran, KUD-a Mihovljan i KUD-a Žiškovec koji su nastupali na pozornici na Trgu Pape Ivana Pavla II ne treba puno govoriti. Riječ je o nastupima čuvara tradicije i nasljeđa, tako da se kroz ovu priliku još jednom moglo uživati kroz ples i pjesme koje nam pronose nasljeđe naših djedova i baka. Ove nevjerojatna grupe entuzijastičnih pojedinaca koje predano njeguju i prenose naše kulturne bisere kroz  glazbu i običaje još su jednom pokazale svu raskoš međimurske glazbene tradicije u pjesmi i plesu. 

Nakon nastupa KUD-ova, od 21 sat, na Trgu Pape Ivana Pavla II  vrijeme je bilo  rezervirano za popularne “ZG Beatlese s tamburama“, tamburaški sastav “Gazde“. Da i nakon trideset godina postojanja “Gazde“ svojim rockerskim pristupom privlače pozornost pokazalo se i ovoga petka na čakovečkom Jugu. Tijekom koncerta “Gazde“ su ponudili presjek svoje bogate karijere te dokazali da tamburica i tamburaška glazba, kojem god izričaju pripadale, itekako imaju svoju publiku. 

Danas na pozornici na čakovečkom Jugu prvo nas čeka zajedničko gledanje utakmice Europskog prvenstva Hrvatska -Španjolska u 18 sati, a glazbeni program nastavlja se u 19.45 sati nastupom Ivana Horvata na usnoj harmonici, u 20 sati predstavit će se Etno duo Goga & Željko i Kajezzery band, dok je u 21 sat vrijeme rezervirano za nastup Tarapana banda.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba