NAKON DUGO VREMENA: Princeza Kate danas bi se trebala pojaviti u javnosti – prvi put poslije operacije

“Dobro napredujem, ali kao što svi koji prolaze kemoterapiju znaju, postoje dobri i loši dani”

Objavljeno: 15.06.2024. zagorjeinternational

Princeza od Walesa, Kate, trebala bi se u danas prvi put pojaviti u javnosti otkako je operacija prije pet mjeseci otkrila prisutnost raka, na paradi “Trooping the Colour”, uoči čega je rekla da liječenje dobro napreduje, ali da “još nije izašla iz šume”, piše Fenix magazin.  

Uslijed dijagnoze Kate je bila podvrgnuta liječenju preventivnom kemoterapijom, a poboljšanje njezinog zdravstvenog stanja znači da će se moći pojaviti u javnosti prvi put od prošlog prosinca. 

Kate bi trebala pratiti svoje troje djece u kočiji tijekom “Trooping the Colour”, godišnje vojne parade koja se održava u središtu Londona povodom službenog rođendana monarha. 

Također će se pridružiti kralju Charlesu, kraljici Camilli i drugim starijim članovima obitelji na balkonu Buckinghamske palače, vrhuncu tog događaja visokog profila. 

U osobnoj poruci u petak rekla je da njezino liječenje još uvijek traje i da će se nastaviti još nekoliko mjeseci, kao i da je “oduševljena tisućama ljubaznih poruka iz cijelog svijeta”, koje su učinile svijet drugačijim za nju i njezinog supruga, prijestolonasljednika princa Williama. 

– Dobro napredujem, ali kao što svi koji prolaze kemoterapiju znaju, postoje dobri i loši dani – rekla je. 

– Veselim se sudjelovanju na Kraljevoj rođendanskoj paradi ovog vikenda sa svojom obitelji i nadam se da ću se pridružiti nekoliko javnih angažmana tijekom ljeta, ali isto tako znam da još nisam izašla iz šume – dodala je. 

Njezina se bolest poklopila s onom kralja Charlesa (75), koji je također bio podvrgnut liječenju od raka. Vratio se javnim dužnostima u travnju, ali uz ograničenje dnevnih obveza kako bi se smanjili rizici za njegov oporavak. 

Glasnogovornik Buckinghamske palače rekao je da je Charles “oduševljen” što će Kate biti prisutna u subotu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba