Održana 56. izložba vina kontinentalne Hrvatske

Zagorsko vino od maline Igora Jambrešića iz Klanjca osvojilo prvu nagradu 

Objavljeno: 14.06.2024. zagorjeinternational

U Svetom Ivanu Zelini u petak 14. lipnja je u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta održana 56. izložba vina kontinentalne Hrvatske. 

Na ovogodišnje ocjenjivanje pristiglo je 273 uzoraka vina koje ocjenjuje stručna komisija od 18 članova kojoj je na čelu prof.dr.sc. Ivana Alpeza.

Među brojnim pristiglim uzorcima bilo je i onih iz Krapinsko – zagorske županije, a Zagorje je ujedno imalo i svojeg pobjednika. Naime, Igoru Jambrešiću iz Klanjca i njegovom Kupilek kupinovom vinu pripala je prva nagrada za najbolje ocijenjeno voćno vino. 

Radi se o vinu od maline, berba 2023. 

Inače, ocijenjenim uzorcima namijenjene su zlatne, srebrne i brončane medalje te priznanja dok će biti dodijeljene i nagrade: nagrada “Ljerka Habuzin“ za najbolje ocijenjeno vino autohtone sorte Kraljevina, nagrada “Milan Pažić“ za najbolje ocijenjeno bijelo suho mirno vino, nagrada “Pero Krznarić“ za najbolje ocijenjeno vino s ostatkom neprovrelog šećera, izuzev predikatnih vina, nagrada za najbolje ocijenjeno predikatno vino, nagrada za najbolje ocijenjeno crno vino, nagrada za najbolje ocijenjeno pjenušavo vino, nagrada za najbolje ocijenjeno voćno vino. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba