Još od ranije ga se tereti za niz krivičnih djela

Uhićen bivši načelnik Donje Voće, HDZ-ovac Krunoslav Jurgec 

Objavljeno: 14.06.2024. zagorjeinternational

Kako javlja portal eVaraždin.hr., upravo u ovim trenucima u pratnji policijskih službenika i s lisicama na rukama, iz zgrade Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu ispraćen je bivši dugogodišnji načelnik Općine Donja Voća u Varaždinskoj županiji Krunoslav Jurgec (HDZ). Jurgeca se od ranije tereti za niz krivičnih djela.

Podsjetimo, kako piše Varaždinski.hr, Jurgecovo je ime poznato policiji. Naime bivši HDZ-ov načelnik općine Donja Voća sumnjičio se za prijetnje. 

– S njegovim imenom povezana je informacija iz policije u kojoj se navodi da su policijski službenici Policijske postaje Ivanec dovršili kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom zbog sumnje da je prijetio jednom 56-godišnjaku te dvjema ženskim osobama starosti 33 i 39 godina – objavio je portal Varaždinski.hr. u ožujku lani. 

– Policijska uprava varaždinska izvijestila je da je 42-godišnjak u razdoblju od 20. veljače do 16. ožujka navedenim osobama poslao više desetaka mailova u kojima im je prijetio, vrijeđao ih, omalovažavao i ometao u radu – navodilo se tada. 

To je razlog da je, osim za prijetnju, tada prijavljen i za kazneno djelo nametljivog ponašanja. Jedna od navedenih osoba kojima je slao sporne mailove bila je i aktualna načelnica Donje Voće Sanja Kočet. Osim njoj, slao je mailove pročelnici te predsjedniku Općinskog vijeća.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba