Planira se i proširenje matičnog vrtića

Dječji vrtić ‘Zvirek’ dobiva podružnicu u Strmcu Stubičkom

Objavljeno: 14.06.2024. zagorjeinternational

Općinsko vijeće Stubičkih Toplica prihvatilo je prvu izmjenu ovogodišnjeg proračuna. Kako je u razgovoru za Radio Stubicu rekao načelnik Josip Beljak, povećanje prihoda iznosi nešto manje od dva posto te sada iznosi 8.487.470 eura. 

U proračun je uvršten i višak prihoda od 94.000 eura s proračunskim korisnicima iz prošle godine. 

Razlog izmjena su novi natječaji na koje se Općina prijavila ili se planira prijaviti, ali i dizanje koeficijenta djelatnicima u vrtiću. Svim zaposlenicima su od 1. ožujka dignute plaće, a što je sad uvršteno i u proračun.

Vijeće je donijelo i Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Dječjeg vrtića ‘Zvirek’, a iza čega se krije uspostavljanje podružnice vrtića u Strmcu Stubičkom. Načelnik Beljak rekao je da je ove godine nekoliko djece ostalo neupisano, pa će se krenuti s uređenjem prostora u Domu u Strmcu Stubičkom gdje će biti smještena jaslička grupa s 12 djece. Na taj način sva će djeca biti upisana u vrtić. 

U planu je i izgradnja dodatnog prostora u samom vrtiću te kupnja susjedne parcele za dodatno proširenje, a plan je prijaviti se na natječaj Ministarstva demografije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba