Osigurano 13.300 eura sredstava koja će se dodijeliti kroz jednu od četiri mjere

Općina Lobor pomaže rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji

Objavljeno: 13.06.2024. zagorjeinternational

Načelnica Lobora Ljubica Jembrih raspisala je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji u 2024. godini. Ukupan raspoloživi iznos sredstava koji se dodjeljuje temeljem ovog Javnog poziva iznosi 13.300 eura.

Četiri su mjere kojima se potiče rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji na području – MJERA 1. – Sufinanciranje gradnje obiteljske kuće u iznosu od 50 posto prihvatljivih troškova, a najviše do 4000 eura; MJERA 2. – Sufinanciranje kupnje obiteljske kuće/stana u iznosu do 50 posto kupoprodajne cijene, a najviše do 4000 eura; MJERA 3. – Sufinanciranje kamate stambenih kredita za kupnju ili gradnju prve nekretnine (stana ili obiteljske kuće) ili rekonstrukciju obiteljske kuće kojom se osigurava novi stambeni prostor u iznosu od 50 posto kamate za odobrene stambene kredite, odnosno u maksimalnom iznosu do 73 eura mjesečno za maksimalno pet godina otplate kredita i MJERA 4. – Financijska pomoć za poboljšanje kvalitete stanovanja ulaganjem u rekonstrukciju obiteljskih kuća kojima se osigurava novi stambeni prostor u iznosu do 50 posto prihvatljivih troškova, a maksimalno u visini do 2655 eura.

Prihvatljivi korisnici mjera su mlade obitelji pod uvjetom da u svom vlasništvu nemaju drugi stan, obiteljsku kuću, kuću za odmor ili sličan objekt pogodan za stanovanje, da isti nisu prodali, darovali ili na bilo koji drugi način otuđili, odnosno da im kupljena nekretnina ili nekretnina koju grade predstavlja prvu nekretninu za stanovanje na području Republike Hrvatske.

Zahtjevi se podnose na propisanim obrascima s pripadajućom dokumentacijom, sukladno Uputama za prijavitelje za svaku mjeru pojedinačno, a detalji su dostupni na stranicama Općine. Dostavljaju se isključivo putem pošte preporučeno na adresu Općine, Trg Svete Ane 26, Lobor.

Rok je 30. rujna ili do utroška sredstava.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba