Ukupna vrijednost ukradene robe bila je 117 eura

Umirovljena liječnica krala u dućanu i osuđena je. Ima 600 eura penzije

Objavljeno: 12.06.2024. zagorjeinternational

Umirovljena liječnica (65) iz Zagreba osuđena je jer je u dva navrata krala namirnice u dućanu. Liječnica je ulovljena dva puta u samo dva tjedna kako krade u istoj trgovini u Dankovečkoj ulici u Dubravi. Kako je ukupna vrijednost ukradene robe bila 117 eura, kazneni postupak privatno je pokrenula trgovina.

Tako je lani potkraj lipnja liječnica koja preživljava sa 600 eura mirovine ukrala jedno piće od pola litre, dva dezodoransa, dvije čokolade, tri slatkiša, bombonijeru i pola kilograma grožđa, a ukupna vrijednost je 50 eura. Potom je sredinom srpnja u istom dućanu ukrala tri pića od dvije litre, pet ženskih gaća, ručnik, jogurt, umak, čokoladu, bombonijeru, puding, kavu, tekući sapun…, ukupne vrijednosti 67 eura.

Oba puta su je na izlazu iz trgovine zaustavili zaštitari pa je roba odmah vraćena na police. Trgovački lanac je nakon toga protiv nje odlučio podići optužnicu. Sutkinja ju je ovih dana osudila na šest mjeseci uvjetnog zatvora te joj naložila da podmiri nužne izdatke privatnog tužitelja te nagradu i nužne izdatke opunomoćenika privatnog tužitelja, prenosi Danica.

Težeg je zdravstvenog stanja

Umirovljena liječnica priznala je sve što joj se stavljalo na teret. Rekla je kako joj je žao zbog svega te se jako kaje.

– Inače sam u mirovini, težeg zdravstvenog stanja. Par mjeseci prije toga sam pala i teško se ozlijedila. Obećavam da se tako nešto neće ponoviti. Žao mi je, jednostavno se dogodilo. Prihvaćam sve predložene sankcije – rekla je umirovljenica.

Kao olakotne okolnosti sutkinja je ocijenila njezino potpuno priznanje kaznenog djela čime je ubrzala i olakšala okončanje kaznenog postupka, izraženo žaljenje i kajanje te činjenicu da se radi o umirovljenici težeg zdravstvenog stanja. Optuženica ranije nije osuđivana, pa sutkinja posebno otegotnih okolnosti nije našla.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba