Poznata je i nasljednica dugogodišnje čelnice ove zdravstvene institucije

Ravnateljica Županijskog Doma zdravlja Nada Dogan umirovit će se koncem mjeseca

Objavljeno: 12.06.2024. zagorjeinternational

Ravnateljica Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije Nada Dogan otkrila je za Radio Stubicu kako s 30. lipnja odlazi u mirovinu. Nova ravnateljica bit će ekonomistica Željka Žnidarić, bivša ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.

Ovom prilikom osvrnula se i na predstojeći vrhunac turističke sezone u Zagorju te zdravstvenu skrbu za turiste. Kako je rekla Dogan, na području Krapinsko – zagorske županije nije ustrojena posebna turistička ambulanta.

– Turisti koji se tijekom turističke sezone nalaze na području naše županije, a imaju potrebe za zdravstvenom skrbi, istu mogu ostvariti u šest ispostava Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije. To su Donja Stubica, Krapina, Klanjec, Pregrada, Zabok i Zlatar, od 7 do 20 sati – rekla je za Radio Stubicu ravnateljica Dogan.

Vikendom, blagdanima i praznicima turisti se mogu javiti u ambulantu posebnog dežurstva u Zaboku, Trg Dragutina Domjanića 6, Zabok i to subotom od 15 do 20 sati,  te nedjeljom od 08 do 20 sati.  U slučaju hitnih stanja koja ugrožavaju život ili teško narušavaju zdravlje pozovite hitnu medicinsku pomoć na broj 194 ili 112.

Objedinjeni hitni bolnički prijem i hitna pedijatrijska ambulanta Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana, Zabok, dostupni su svaki dan te nedjeljom i praznicima 0-24 sata. Do sada, kaže Dogan, turisti nisu imali pritužbe. Ravnateljica Županijskog Doma zdravlja ističe i kako nije lako organizirati zdravstvenu službu zbog nedostatka obiteljskih liječnika, posebice sada u sezoni godišnjih odmora. U Županijskom domu zdravlja trenutno ih nedostaje pet.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba