Bio je i autor filma o ‘djeci leptir’

Preminuo omiljeni dječji kirurg Antun Kljenak (61)

Objavljeno: 12.06.2024. zagorjeinternational

Kirurg Antun Kljenak preminuo je danas u 61. godini. Bio je specijalist dječje kirurgije na Klinici za dječje bolesti i dobitnik Nagrade grada Zagreba, prenose 24sata

– Tužan dan danas. Upravo sam dobio vijest da je preminuo moj prijatelj Antun Kljenak Tony. Veliki liječnik, humanist, Hrvatski pjesnik i intelektualac. Malo je takvih kao što je bio Tony – riječi su kojima je na društvenim mrežama potvrdio vijest o smrti zagrebački kirurg Hrvoje Tomasović, koji se tako oprostio od dragog kolege. 

Kljenak je bio hrvatski pjesnik, slikar, autor filmova, istraživač, ali i vrhunski kirurg i branitelj. Bio je doktor znanosti, primarijus, specijalist dječje kirurgije i sveučilišni magistar javnog zdravstva. Završio je Klasičnu gimnaziju, studij medicine u Zagrebu te postdiplomski studij Javnog zdravstva. 

Godine 2003. diplomirao je na The George Washington Universityju, Columbian Collegeu of Arts and Sciences: Transformational Leadership. Dobitnik je Nagrade grada Zagreba i drugih nagrada, povelja i priznanja. Dragovoljac je Hrvatskog oslobodilačkog rata, odlikovan Spomenicom domovinskog rata 1990.-1992. 

Autor je filmova “Zagreb Surgical Reconstructive Procedure” (autorski film o vlastitoj metodi operacije šake “djece leptira”, premijerno prikazan u Stockholmu, potom u SAD-u, Chileu, Engleskoj i drugdje), “Zagreb suzama vjeruje” (dokumentarni film o hrvatskoj djeci žrtvama rata) te kratkih filmova “Debra Imagine” i “Tragovi u pijesku”. Sudjelovao je i u showu ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba