Svi rodovi međimurske policije i ove godine sustavno i koordinirano obilaze poljoprivredne površine na području Međimurske županije

Mladići u Međimurju ukrali 500 kila krumpira s njive. Policija lopove lovi i dronovima

Objavljeno: 12.06.2024. zagorjeinternational

Međimurski policajci jučer su obilazili poljoprivredne površine između Murskog Središća i Selnice s ciljem suzbijanja krađa poljoprivrednih proizvoda. Nešto iza 20 sati u polju zvanom Zdenčec, na poljoprivrednoj parceli 49-godišnjaka našli su mladića (23) kako na biciklu u PVC kantama prevozi krumpir. S njim su bila još dvojica mladića koji su pobjegli. Policajci su uhitili mladića zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe te su ga priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Ujedno, intenzivno tragaju za dvojicom odbjeglih mladića.

Prema podacima iz kaznene prijave oštećenog 49-godišnjeg vlasnika, počinitelji su spomenutog dana u poslijepodnevnim satima ukrali oko 500 kilograma krumpira raznih sorti, dok je materijalna šteta procijenjena na nekoliko stotina eura. Policijski službenici svih rodova međimurske policije i ove godine sustavno i koordinirano obilaze poljoprivredne površine na području Međimurske županije, a sve s ciljem suzbijanja svih pojavnih oblika kaznenih djela počinjenih na štetu zemljoposjednika. Pritom se koristi sva raspoloživa tehnika, kao što su dronovi, termovizije, mobilni videonadzor i druga oprema.

Tijekom proteklih nekoliko godina bilježi se pad prijavljenih krađa poljoprivrednih proizvoda, ali situacija na terenu ukazuje na činjenicu da građani određeni broj takvih i sličnih kaznenih djela ne prijavljuju policiji. Stoga, iz policije apeliraju na ljude da prijavljuju kaznena djela i prekršaje jer je to jedini pravilan put da se počinitelji otkriju i sankcioniraju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba