Ovo im je 19. uzastopni naslov 1. ŽNL

KRAPINA: Veterani Zagorca opet prvaci!

Objavljeno: 12.06.2024. Milorad Videković

Pisati o ovom kolektivu je izuzetno teško i zahtjevno a da se ne ponavljate jer ovo će biti već 19. tekst kako pišem o njihovom osvajanju naslova prvaka 1. ŽNL za veterane. Ipak je to 19 godina uzastopce!   

Zato ćemo ponoviti riječi od prije nekoliko godina: Da li pisati o Gari koji to tako uspješno vodi (možda će jednom i on krenuti u izdavački pothvat da napravi malu monografiju ove čudesne ekipe, op.a. ), o mom Slaveku koji je uvijek uz njih i ponekad se toliko živcira da bi čovjek pomislio “njegovi gube“, o Baltici koji je odličan logističar, ili o Alenu, Korlji i mogao bi tako u nedogled jer u toj “mladoj“ škvadri je i Tola koji je osjetio slast igranja u svim ligama uključujući i Prvu te osvajač sa zaprešićkim Inkerom prvog Kupa Hrvatske, da li pisati  o…. O svakom od veterana mogla bi se napisati mala priča i niti jedna ne bi bila dosadna. Oni su ustvari nastavili svoj nogometni put kao da se nikada nisu oprostili od nogometa.   

Odlična statistika  

Bez imalo zadrške mogu napisati da ti “starci“ koji su ustvari “mladići“ ove su godine potvrdili da i nakon što jesen nisu završili kao prvaci na što su navikli svoje navijače s minusom od tri boda imaju snage, moći i kvalitete da jesenskog prvaka Radoboj ostave na kraju s minusom od deset bodova.  

Pobjedom u posljednjem kolu  protiv gostiju iz Veliko Trgovišća, veterani su došli do svoje devetnaeste pobjede u dvadeset i dvije odigrane utakmice osvojivši 59 bodova te je jesenski prvak Radoboj s osvojenih 49 bodova ostao “kratak“  za deset bodova.   

U 22 kola igrači Zagorca postigli su 116 golova ( 5,28 po utakmici ) a primili samo 21 ( 0,95 po utakmici ) uz 19 pobjeda, dva remija i samo jedan poraz koji im je nanio Radoboj, jesenski prvak u prvom dijelu sezone na terenu u Krapini da bi im dečki iz Krapine to vratili u drugom dijelu sezone pobijedivši ih u Radoboju. U individualnom dijelu – najbolji strijelac kluba i lige je Mario Malarić s 49 postignutih pogodaka dok se na drugom mjestu nalazi s 27 golova Nikola Štrok koji je ujedno i drugi strijelac lige.  

Zaista impozantan rezultat ali ono što zasigurno možemo “ugurati“ u nekakvu knjigu rekorda je njihov uzastopni niz, 19, naslova prvaka u županiji te “surfajući“ na internetu tražeći je li ijedan klub tako nešto postigao u Europi i svijetu rezultat je sljedeći, ne kažem da je sto posto točan, – nitko to nije uspio učiniti!

Nadoknađen minus   

“Mladići“ koji su uspjeli u svih 19 uzastopnih sezona osvojiti naslov su Ivan Zubić, Momir Horvatek i Mario Kovačec da bi im se ove sezone pridružili: Damir Družinec, Dejan Poljak, Elmar Hadžić, Kristijan Buzina, Danijel Malarić, Ivica Antolić, Ivan Vukoja, Alen Ferček, Ivan Firer, Mario Malarić, Nikola Štrok, Ivan Ivanović, Miljenko Kunštek, Nino Kos, Marko Krkalo, Darko Kunštek, Alen Gamilec, Marko Pavić, Branimir Gregurović, Stjepan Kozina, Matija Novački, Marko Pastorčić, Marko Marjanović, Željko Kovačec i Kristijan Osredečki.    

Voditelj veterana je Dražen Šimunić Garo uz čije se ime vežu svi ovi uspjesi veterana Zagorca prije samog početka posljednje utakmice ove sezone obratio se igračima i pomalo iznenadio jer je na kraju svog obraćanja najavio odlazak s mjesta voditelja (moj osobni stav bez obzira na to što najvjerojatnije postoje opravdani razlozi njegove najave da čovjek koji je uz veterane ako se na varam 25 godina kao igrač i kao voditelj te je zasigurno najzaslužniji da su veterani toliko dobro organiziran klub da bi možda neki puno “ozbiljniji“ klubovi trebali preuzeti recept; ili kako je rekao jedan od vjernih pratitelja veterana ”Taj Garo je alfa i omega veterana, čovjek koji brine baš o svakom detalju“, op. a.) te je još, između ostalog, naglasio:  

– U svoje osobno ime, kao i u ime ekipe koja uz mene vodi veterane čestitam vam na osvojenom 19 uzastopnom naslovu prvaka. Ove godine nije bilo lako. Sigurno je jedan od najizazovnijih i teže osvojenih naslova, ali vjerovali smo da možemo nadoknaditi taj minus iz jesenskog dijela polusezone pa i nakon što smo u petom kolu ostali bez golmana Damira Družinca i ozljede Stjepana Poljaka što se pokazalo kao  još veći izazov za nastavak prvenstva kojeg smo na kraju uspješno prebrodili zahvaljujući svima vama. Hvala Upravi i djelatnicima kluba na čelu s predsjednikom Tomislavom Pernjekom, i direktorom Ivanom Bajcerom kao i pojedincima, prijateljima i sponzorima koji nam pomažu svih ovih godina tako da s ponosom možemo kazati da smo najbolja i najorganiziranija ekipa veterana naše županije i među najboljim veteranskim ekipama Hrvatske – kazao je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba