Festival “A Sutla si teče” ponovo spaja Hrvatsku i Sloveniju kroz glazbu i tradiciju

Objavljeno: 12.06.2024. zagorjeinternational

Festival vokalnih skupina “A Sutla si teče“ održat će se 16. lipnja u samostanu pri Olimju, u Občini Podčetrtek. Ovo će biti osmo izdanje festivala organizirano u suradnji između Općine Zagorska Sela i Občine Podčetrtek uz podršku Turističke zajednice područja Općina Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela i Podčetrtek.

Festival počinje u 15 sati prodajnom izložbom domaćih proizvoda, a za najmlađe posjetitelje bit će pripremljene razne animacije i zabavni program dok će se glazbeni dio manifestacije nastaviti od 16 sati.

Na festivalu će nastupiti izvođači iz Hrvatske i Slovenije. Hrvatsku izvođači koji će nastupiti su PZ Đuro Prejac iz Desinića, vokalni sastav KUD-a iz Pregrade, ŽVS KUD Sloboda iz Oroslavja i ŽVA Soteli, a slovenski izvođači uključuju vokalnu skupinu Vivere, vokalnu skupinu Emine i MePz Bistrica ob Sotli. 

Nakon festivala grupa Štimung osigurat će nastavak dobrog druženja i zabave, a načelnica Ksenija Krivec Jurak istaknula je važnost očuvanja kulturne baštine i tradicije.

– Njegujemo i čuvamo našu kulturnu baštinu i tradiciju uz izvedbe naših tradicionalnih lokalnih pjesama, a ovo je primjer dobre suradnje između dviju država odnosno prijateljstvo općina s jedne i druge strane rijeke Sutle – rekla je Krivec Jurak.

– Ovo je dobar način za nastavak razvijanja dobre međudržavne suradnje između općina Podčetrtek i Zagorska Sela gdje imamo proglašenu turističku zonu Sutla već 20 godina – dodala je. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba