VARAŽDIN: HDZ pozvao na smanjenje poreza kako bi se omogućio rast plaća, poglavito mladima obiteljima

“Za uvođenjem najvećeg poreznog opterećenja nije bilo potrebe jer je Vlada riješila najzahtjevniji problem – bale”

Objavljeno: 11.06.2024. zagorjeinternational

Klub vijećnika HDZ-a Grada Varaždina uputio je prema Gradskom vijeću inicijativu za smanjenje poreza na dohodak, kako bi plaće Varaždinki i Varaždinaca rasle. Tim povodom uime Kluba vijećnika HDZ-a Gradskog vijeća Varaždina Aranka Oreški obratila se priopćenjem kojeg ovom prilikom prenosimo u cijelosti. 

Grad Varaždin bilježi rast prihoda od poreza na dohodak, što je vidljivo iz viška prihoda u gradskom proračunu od gotovo šest milijuna eura. Uz to, tu je i činjenica da je Vlada predsjednika Andreja Plenkovića osigurala 29 milijuna eura za rješavanje najvećeg varaždinskog problema, zbrinjavanje baliranog otpada. 

– Veliki višak prihoda potvrda je kako je SDP-ova vlast u Varaždinu bez potrebe uvela najveću stopu poreza na dohodak. Za uvođenjem najvećeg poreznog opterećenja nije bilo potrebe jer je za financiranje rješavanja najzahtjevnijeg varaždinskog problema, zbrinjavanje baliranog otpada, sredstva osigurala Vlada predsjednika Plenkovića. Zato pozivamo sve vijećnike Gradskog vijeća, bez obzira na stranačku pripadnost, da prihvate naš prijedlog i smanjimo stopu poreza na dohodak. Time bi izašli ususret svim našim građanima, a najviše mladim obiteljima kojima je svaki euro prijeko potreban  – pojasnila je uime Kluba vijećnika HDZ-a vijećnica Aranka Oreški dodajući da HDZ traži smanjenje niže stope na 20 te više stope poreza na dohodak na 30 posto. 

Klub HDZ-a u Gradskom vijeću ujedno predlaže da se na današnjoj sjednici Gradskog vijeća podrži odluka o procjeni zemljišta kod WTC-a, što je prvi korak za rješavanje pitanja pristupa zgradama i manjka parkirnih mjesta za dio građana u Zagrebačkoj i Supilovoj ulici, za njih gotovo 2000. 

Naime, upravo su spomenuti građani na spontanom javnom okupljanju, budući da zbor građana ne mogu održati zbog ukidanja Vijeća mjesnih odbora, pozvali gradonačelnika Nevena Bosilja da krene u rješavanje tog problema. Iako se gradonačelnik nije odazvao na to okupljanje, odazvala se HDZ-ova gradska vijećnica koja je poslala poruku okupljenima da će poduzeti sve što može da se ta problematika raspravi na Gradskom vijeću. 

– SDP-ova gradska vlast i dalje zagorčava život stanarima tog kvarta, odnosno nikako da krene rješavati taj problem. Gradonačelnik Bosilj već se ranije obvezao da će naručiti procjenu zemljišta, odnosno poduzeti prvi korak u postupku koji bi osigurao građanima nesmetan prilaz njihovim zgradama i parkirališna mjesta. Ali od tog prvog koraka još uvijek ništa  – pojasnila je Oreški pozivajući Gradsko vijeće da prihvati njenu inicijativu i inicijativu Kluba vijećnika HDZ-a da se krene u rješavanje tog problema. 

Naime, imovina Grada Varaždina, između ostalog, obuhvaća 1009 cesta, trgova i parkirališta, 287 poljskih puteva, 40 garaža, 101 građevinu javne namjene, 11 objekata kulture, 97 poslovnih prostora, 367 stanova. 

– To je imovina koju su stvarale brojne generacije građana ovog grada te je nevjerojatno da ne postoji volja gradonačelnika Bosilja da se kupnjom te katastarske čestice izađe ususret građanima kojih je više od 2000, a koji su stanari u zgradama i ulicama koje se nalaze u okolini zgrade WTC-a. Nakon kupnje, ta čestica postala bi javno dobro te bi se namijenila za svrhu ili svrhe koje su najpotrebnije građanima koji žive u tim ulicama, odnosno tom kvartu – zaključila je Oreški dodajući da je preduvjet svega procjena vrijednosti navedene katastarske čestice, a tek potom rasprava u Gradskom vijeću i moguća kupnja – stoji u HDZ-ovom priopćenju.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba