Zagorci su na meti prevaranata. Nemojte biti naivni

U posljednjih 10 dana drsko prevareni 19-godišnjakinja, 38-godišnjak i 73-godišnjakinja

Objavljeno: 11.06.2024. zagorjeinternational

Policijski službenici Policijske uprave krapinsko – zagorske jučer su zaprimili nekoliko prijava prijevara, počinjenih na štetu građana. 

– Putem društvenih mreža posljednjih dana kruži objava s lažnih profila kojima se nude dobre zarade prilikom ulaganja. Tako primjerice, određene osobe nude dojave o namještenim utakmicama s visokim koeficijentima, traže uplatu manje svote novca i obećavaju velike novčane dobitke. Potom, kad bi trebala uslijediti uplata novaca na račune uplatitelja osobe se više ne javljaju ili su im profili blokirani. Tako je dvoje građana početkom lipnja uplatilo novac na traženje nepoznate osobe s ciljem ostvarivanja dobiti, 19-godišnja hrvatska državljanka i 38-godišnji hrvatski državljanin – izvijestila je PU krapinsko – zagorska. 

Nakon uplate novca osobe s kojima su kontaktirali više se ne javljaju, niti im je isplaćen novac. 19-godišnjakinja je oštećena za nekoliko stotina eura, dok je 38-godišnjak oštećen za više od tisuću eura.  

– Apeliramo na građane da ne nasjedaju na nuđenje točnih rezultata i dojave o namještanju utakmica jer se radi o kaznenom djelu prijevare – dodaju iz policije.

Policijski službenici zaprimili su i prijavu od 73-godišnje hrvatske državljanke kojom prijavljuje računalnu prijevaru. Naime, oštećena je početkom lipnja na način da je preko interneta nepoznatoj osobi poslala svoje osobne podatke, te podatke o bankarskom računu s ciljem ulaganja novca za kupnju kriptovaluta. Nakon dostave podataka primijetila je kako joj je s bankarskog računa skinuto nekoliko stotina eura. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba