Čak 11 vozača bilo je pijano za volanom

PORAŽAVAJUĆI PODACI: Na zagorskim cestama zabilježene 74 nesreće u samo mjesec dana

Objavljeno: 11.06.2024. zagorjeinternational

Na području Policijske uprave krapinsko – zagorske prošlog mjeseca dogodile su se 74 prometne nesreće, izvijestili su iz PU krapinsko – zagorske ove negativne statistike. 

U prometnim nesrećama sudjelovala su 154 sudionika, od kojih je 115 vozača, 36 putnika i tri pješaka. U trenutku nesreće pod utjecajem alkohola bilo je 11 vozača i jedan pješak. 

Od ukupnog broja prometnih nesreća, 53 prometne nesreće bile su s materijalnom štetom, 20 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je sedam osoba zadobilo teške tjelesne ozljede, a 25 osoba je zadobilo lakše tjelesne ozljede, a bila je jedna prometna nesreća bila s poginulom osobom u kojoj je smrtno stradao vozač osobnog automobila. 

– Najčešće okolnosti koje su prethodile prometnim nesrećama s nastradalim osobama su nepoštivanje prednosti prolaska, upravljanje vozilom brzinom neprimjerenom uvjetima na cesti, nepropisno kretanje vozila po kolniku te vožnja na nedozvoljenoj udaljenost – naglasili su iz PU KZ te napomenuli kako prema vrstama prometnih nesreća najviše se nesreća s nastradalim osobama dogodilo kod bočnih sudara, zatim prilikom slijetanja vozila s ceste te kod naleta vozila na pješaka. 

Nadzorom prometa policijski službenici utvrdili su 1472 prekršaja u cestovnom prometu, od kojih 698 nepropisne brzine kretanja vozila, 61 prekršaj upravljanja vozila pod utjecajem alkohola, 48 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje, 125 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje te 540 ostalih prekršaja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba