“Nastavit ćemo predlagati nove programe i projekte te podržavati sve inicijative koje doprinose unapređenju kvalitete života”

Objavljeno: 11.06.2024. zagorjeinternational

HNS se u priopćenju osvrnuo na podršku Prijedloga proračuna Varaždinske županije za 2024. godinu, posebno istaknuvši poticanje akademske izvrsnosti na području te županije. 

Kada smo prošle godine govorili zašto ćemo prihvatiti Prijedlog proračuna Varaždinske županije za 2024. godinu, rekli smo da je stav HNS-a kako će se temeljem toga omogućiti daljnje ulaganje u razvoj zdravstva, obrazovanja, kulture, sporta, društvenih aktivnosti i poticanje kapitalnih ulaganja koristeći sredstva iz fondova EU. 

HNS je aktivno sudjelovao u kreiranju proračuna kroz programske prijedloge, od kojih valja istaknuti dodjeljivanje financijske potpore doktorandima u iznosu od 1500 eura, povećanje potpora u poljoprivredi za 20 posto, kao i mogućnost potpora za LAG-ove, produženi boravak u osnovnim školama, te potpore za energetsku učinkovitost. 

Kao što je predlagano tijekom donošenja proračuna, Varaždinska županija raspisala je natječaj za dodjelu potpora za doktorski studij. Maksimalni iznos potpore iznosi 1500 eura, a svi zainteresirani mogu pronaći detalje natječaja na službenoj stranici Županije.

HNS će nastaviti predlagati nove programe i projekte te podržavati sve inicijative koje doprinose unapređenju kvalitete života u Varaždinskoj županiji te poziva sve građane i stručnjake da iskoriste dostupne potpore i pridonesu razvoju zajednice – kazali su iz HNS-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba