“Regionalni centar za gospodarenje otpadom Sjeverozapadne Hrvatske”

Za nastavak projekta Piškornica osigurano 5,6 milijuna eura

Objavljeno: 11.06.2024. zagorjeinternational

Piškornica d.o.o., Regionalni centar za gospodarenje otpadom Sjeverozapadne Hrvatske i Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije potpisali su ugovor o privremenom sufinanciranju Projekta ‘Regionalni centar za gospodarenje otpadom Sjeverozapadne Hrvatske Piškornica’. Ovim ugovorom osigurana su sredstva Državnog proračuna u iznosu do 5,6 milijuna eura za nastavak realizacije ovog važnog ekološkog projekta.

Ugovor su potpisali ministrica zaštite okoliša i zelene tranzicije Marija Vučković, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) Luka Balen te direktor Piškornice d.o.o. Mladen Ružman.

Ciljevi projekta

Projekt izgradnje Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Sjeverozapadne Hrvatske Piškornica ima za cilj unaprijediti sustav gospodarenja otpadom te doprinijeti smanjenju negativnog utjecaja na okoliš u regiji. U skladu s Planom gospodarenja otpadom Republike Hrvatske za razdoblje 2023. – 2028., ovaj centar će osigurati efikasno i održivo zbrinjavanje otpada, čime se pridonosi zaštiti okoliša i zdravlju građana.

Privremeno sufinanciranje

Ugovorom je definirano da će sredstva Državnog proračuna privremeno zamijeniti sufinanciranje iz EU fondova, omogućujući neometan nastavak projekta. Sredstva će se koristiti za pokrivanje prihvatljivih troškova projekta, a njihova konačna verifikacija će se provesti nakon potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz Programa konkurentnosti i kohezije 2021. – 2027.

Važnost ugovora

Ovaj ugovor omogućava neprekinutu realizaciju projekta Piškornica, čime se osigurava postizanje ciljeva definiranih strateškim i planskim dokumentima Republike Hrvatske u području gospodarenja otpadom. Realizacija projekta značajno će unaprijediti sustav gospodarenja otpadom u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, doprinoseći održivom razvoju i zaštiti okoliša.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba