Ukupnim rezultatom 9:8

KUP OPĆINE CESTICA: Nakon penala pehar otišao u ruke NK Bratstva

Objavljeno: 11.06.2024. zagorjeinternational

Na igralištu Nogometnog kluba Bratstvo Otok Virje igrane su u subotu i nedjelju, nogometne utakmice za tradicionalni Kup općine Cestica. Prvog dana natjecanja na rasporedu su bile polufinalne utakmice u kojima su postignuti sljedeći rezultati. NK Polet Cestica – NK Vratno 5:1, a u utakmici NK Dinamo Babinec i NK Bratstvo rezultat je bio 1:8.  

Završni dio natjecanja održan je u nedjelju, a obje utakmice sudili su Kruno Ratković, Mario Francki i Jurica Batinović. U utakmici za treće mjesto NK Dinamo rezultatom 3:1 bio je bolji od ekipe iz Gornjeg Vratna, a u 18 sati, u finalnoj utakmici snage su odmjerili domaćin NK Bratstvo i Polet iz Cestice. 

U nadasve temperamentnoj i uzbudljivoj utakmici u prvom poluvremenu rezultat je bio 1:1. Poveli su iz penala domaćini, a nakon toga iz jedanaesterca izjednačio je Polet. U drugom poluvremenu poveli su nogometaši iz Cestice, a potom su, u osamdesetoj minuti, pogotkom Danijela Habijaniča domaćini uspjeli izjednačiti. 

Kako se rezultat do kraja utakmice nije mijenjao prišlo se izvođenju penala, a koji su se izvodili na sjevernom dijelu igrališta. Sandi Martan domaćine je doveo u vodstvo, a potom je rezultat izjednačio Marko Vidrač. Nakon ispucane serije od pet penala rezultat je i dalje bio neriješen jer su svi strijelci zatresli mrežu. Strijelci su bili uspješni i u šestoj seriji, a u sedmoj seriji domaćini su poveli. Nakon toga je Valentino Vočanec, golman Nogometnog kluba Bratstvo, uspio obraniti sljedeći penal, a time je ukupnim rezultatom 9:8 svojoj ekipi osigurao ovogodišnji Kup općine Cestica u nogometu. 

U ime domaćina, NK Bratstvo, zahvalu Općini Cestica na pokroviteljstvu uputio je Damir Velečić, predsjednik kluba, a čestitku domaćinu na odličnoj organizaciji i klubovima na sportskoj borbi uputio je načelnik Mirko Korotaj. Uz načelnika Mirka Korotaja i predsjednika NK Bratstvo Damira Velečića, podjeli pehara priključio se Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća Cestica, a kao igrač s najviše postignutih pogodaka Matija Šenkiš iz Nogometnog kluba Polet Cestica primio je statuu strijelca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba