“Ako ih sretnete, zovite policiju - već je ugrizao nekoliko građana”

ISKORIŠTAVANJE ZAŠTIĆENE VRSTE: Stranci po Splitu zarađuju na majmunu

Objavljeno: 11.06.2024. zagorjeinternational

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević objavio je na Facebooku da su se u centru Splita ponovno pojavili stranci koji iskorištavaju divlje životinje za zaradu, prenosi Index

Ranije su u Splitu zabilježeni slučajevi u kojima su stranci prolaznicima naplaćivali fotografiranje sa sovama i zmijama. 

– Ponovo su se u centru Splita pojavili stranci sa zaštićenom vrstom, ovaj put zelenim majmunom (zamorcem) kojeg iskorištavaju za zaradu suprotno članku 87. Zakona o zaštiti životinja. Ako ih sretnete bez odgode zovite policiju jer je jadna uznemirena životinja već ugrizla nekoliko građana, koji su zbog navedenog posjetili KBC Split – napisao je Ivošević. 

Tijekom prošlog ljeta u brojnim gradovima na obali, poput Dubrovnika, Zadra, Splita, Rijeke, Pule, Fažane, Medulina, Rovinja, Poreča i Umaga, jedna od atrakcija bila je naplaćivanje fotografiranja sa sovama i drugim pticama. 

Mnoge udruge za zaštitu životinja, ali i građani negodovali su jer smatraju da se radi o zlostavljanju životinja. Naime, sve vrste sova u Hrvatskoj su zaštićene.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba