Potvrđen i datum izbora u SDP-u

Hajdaš Dončić: Ako postanem predsjednik, u borbi za Pantovčak stat ćemo iza Milanovića

Objavljeno: 11.06.2024. zagorjeinternational

Ranije danas smo objavili da je potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić najavio da će se kandidirati za predsjednika te stranke, a sada je poznat i datum izbora. Naime, unutarstranački izbori će se održati 14. rujna.

Hajdaš Dončić komentirao je najavu kandidature u Dnevniku Nove TV.

– Odluka o kandidaturi je isključivo moja, ali i moje obitelji. Djeca više nisu mala i nisam htio raditi neki stres prema djeci. S druge strane, broj preferencijalnih glasova mi daju politički legitimitet. Liste koje sam nosio – bilo na parlamentarnim, lokalnim ili europskim izborima – su uvijek osvajale najviše glasova – rekao je Hajdaš Dončić.

Još nije poznato tko će mu biti protukandidati.

– Mi nismo jedno veliko sjelo kao HDZ pa da Andrej Plenković kaže da je jedini kandidat. Mi smo demokratska stranka i može se kandidirati tko god osjeća nekakav poriv da vodi stranku – dodao je.

Komentirao je i da sebe ne smatra za pad popularnosti stranke, iako je već godinama u njenom vrhu.

– Nikad nisam bio prvi. Predsjednik stranke daje neke svoje ideje, osobito što se tiče organizacijskog ustroja, a o njemu ovisi kako će stranka funkcionirati. To nije zapravo pad. Možemo biti svi odgovorni ili neodgovorni, ali prvi čovjek stranke našoj lađi daje vjetar – rekao je Hajdaš Dončić. 

Dodao je i da su stranci potrebne promjene. 

– Prije svega, nužno je promijeniti organizaciju. Bez lokalne infrastrukture teško možete pobijediti HDZ. To je jedna organizacija koja ima masu članova koji se boje da će izgubiti neke privilegije. Ja sam uključiv čovjek i mislim da u SDP za sve ima mjesta. Vjerujem da ima ljudi koji razmišljaju o ponovnom uključenju u SDP i mislim da nam zajedništvo treba biti jedna misao vodilja – zaključio je.

Potvrdio je i da će Zoran Milanović, ako on bude na čelu SDP-a, biti njihov kandidat za predsjednika Republike. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba