Kreće još jedno COOLturno ljeto u Gupčevom kraju

Dođite i provjerite zašto su Stubičanci tako veseli i dobri domaćini i zašto se svi vraćaju na njihove fešte

Objavljeno: 11.06.2024. zagorjeinternational

Postoji li bolje vrijeme za kratke izlete, od ljeta? Tople ljetne večeri, opuštenost i zabava su zagarantirani, a na vama je samo da odaberete mjesto i ekipu! Destinacija na kojoj možete doživjeti nezaboravnu ljetnu avanturu je Gupčev kraj (područje Donje Stubice i Gornje Stubice) u zelenom Zagorju.

COOLturno ljeto u Gupčevom kraju obuhvaća različite aktivnosti na kulturno povijesnim lokalitetima, uključujući koncerte, kazališne predstave, dječje programe, radionice, srednjovjekovne programe, aeromiting, plesne i druge umjetničke performanse, sportske programe, sajmove, likovne programe, međunarodnu suradnju, a sve s ciljem razvoja kontinentalnog turizma u ljetnoj sezoni uz turističku valorizaciju kulturne baštine. Kultura je COOL, pogotovo uz interesantnu interpretaciju i sadržaje prilagođene za sve generacije!

Tri velika eventa

Tijekom lipnja, srpnja i rujna, posjetitelji imaju priliku uživati u bogatom programu u sklopu tri eventa, a to su Stubica fest, Ljeto u dvorcu Oršić i Aeromiting – Susreti za Rudija. Kada tim programima dodamo izvrsne gastro delicije koje nude ugostiteljski objekti i okolni tradicijski restorani uz relaksaciju na zagorskoj zelenoj rivijeri Termi Jezerčica ili kućama za odmor s prekrasnim vidikovcima, nezaboravan doživljaj je zagarantiran.

Prvi na redu nam je Stubica fest, event koji će se održati u tri dana na tri različite tematske lokacije.

Malo koji festival se već nakon prva dva izdanja može pohvaliti tako velikim brojem posjetitelja. Stubica fest prikazao je bogati kulturno povijesni i zabavni sadržaj. Mnogobrojni posjetitelji istinski su uživali u bogatom programu tijekom tri dana na tri lokacije u Gastro zabavnoj zoni, na Tahijevom viteškom turniru te u Fellerovom kutku gdje se održao edukativno zabavni program za djecu i odrasle. 

Dobru zabavu očekujte na raskošno uređenoj Gastro zoni, gdje će i ove godine, uz jedan od najatraktivnijih zabavnih parkova, nastupiti poznata glazbena imena. Glazbena diva Vanna, nastupa u petak 14.6., a u subotu 15.6. nakon praćenja nogometne utakmice Hrvatska – Španjolska (Euro 2024.) na velikom ekranu, nastavlja se druženje uz Parni valjak. 

Odličnu zabavu garantiraju i Daddy Cool Band, Mario Huljev and the band, Šarmeri i Grupa Profeel, a bogatu gastro ponudu razni ugostitelji. 

Družba vitezova zlatnog kaleža, vratit će Park Jure Stubičanca u srednji vijek, gdje će se u subotu i nedjelju, 15. i 16. lipnja od 17 do 22 sata održati 3. Tahijev viteški turnir na kojem će se moći sudjelovati i vidjeti viteški kamp, srednjovjekovne igre, predstave, vatreni šou, viteški turnir za zlatni kalež, borbe s vatrom, radionice, trbušne plesačice, srednjovjekovni sajam.

U Fellerovom kutku očekuju vas mnogobrojne radionice i animacije, balonko, facepainting, zdravi kutak, likovna radionica PAINT&GIN, MAGIC LEON, predstava KRTICE (Kerekesh teatar) i još puno toga.

Raznolik program pripremaju i partneri. U subotu će se održati 4. humanitarni obrtnički lonec, gastro show udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske u organizaciji UO Stubica.

Gdje god krenuli, na Stubica fest-u, naići ćete na mnoštvo zanimljivih događanja koja će vam obogatiti dan i sigurno vas vratiti i iduće godine na ovaj atraktivan festival. 

– Na vama je, da s veselim osmjehom krenete put ka Gupčevom kraju i da provjerite, zašto su Stubičanci tako veseli i dobri domaćini i zašto se svi vraćaju na njihove fešte kojih ovog ljeta zaista ima puno – poručuju organizatori. 

Program 

Što vas čeka na ovogodišnjem izdanju Stubica festa, pogledajte u nastavku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba