Zainteresirani, javite se

Program besplatnog prijevoza za starije od 65 “Pelamo se?” i na području Cestice

Objavljeno: 10.06.2024. zagorjeinternational

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin u sklopu programa “Pelamo se? 3” provodi uslugu besplatnog prijevoza za osobe starije od 65 godina na području Varaždina i varaždinskog prstena uključujući i područje općine Cestica.

Zainteresirane starije osobe mogu se javiti i rezervirati slobodan termin radnim danom od 8 do 15 sati na broj telefona 099/370-1570. 

Usluga prijevoza u sklopu ovog programa je socijalna usluga namijenjena isključivo starijim osobama u potrebi koje si same ne mogu priuštiti ili organizirati prijevoz na njima važna mjesta kao na primjer odlazak liječniku, na terapiju, u crkvu, u posjet rodbini i slično. Usluga ne podrazumijeva pratnju korisnika, ona se može organizirati ukoliko korisnik za nju ima realnu potrebu (teže se kreće i sl.) te ukoliko je korisnik nikako ne može sam organizirati. Korisnik je obavezan pratnju unaprijed dogovoriti prilikom rezervacije termina.

Program “Pelamo se? 3” usmjeren je na unapređenje kvalitete života starijih osoba, a glavna aktivnost programa je pružanje usluge prijevoza za osobe starije od 65 godina (kojima te usluge nisu dostupne ili su im teško dostupne) na području Varaždina i varaždinskog prstena.  Opći cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i kvalitete života starijih osoba Varaždina i varaždinskog prstena.

Ukupna vrijednost programa – većinski ga financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike s 30.360 eura, a ostatak iz vlastitih sredstava sufinancira GDCK Varaždin. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba