Sretno svima koji danas slave!

Otkrijte što znače njihova imena

Objavljeno: 10.06.2024. zagorjeinternational

Josip je muško ime hebrejskog porijekla. Nastalo je spajanjem hebrejskih riječi ‘yo’, što je skraćenica za Jahve (Bog) i riječi ‘yasaf’, što znači dodati, umnožiti Biblijsko ime koje znači ‘neka Bog doda, neka Bog umnoži’. Ženski oblik ovog imena je Josipa.

Biserka je žensko ime nastalo od riječi ‘biser’. Biser je dragocjeni kamen koji se nalazi u školjkama, a poznat je po svojoj ljepoti i sjaju. Stoga se ime Biserka može prevesti kao ‘ona koja je poput bisera’ ili ‘ona koja je dragocjena i sjajna poput bisera’. Porijeklo imena seže u daleku prošlost, a prvi put se spominje u ranom srednjem vijeku.

Greta je žensko ime grčkog porijekla. Smatra se da je skraćeni oblik imena Margareta. Nastalo je prema grčkoj riječi ‘margarite’, što znači biser. Također je od španjolske riječi za cvijeće kod nas poznatih kao margarite, tratinčice, ivančice…

Ime Dijana dolazi od riječi ‘divios’, što odgovara riječima ‘divus’ i ‘dius’, a povezuje se i s riječju ‘deus’, što znači ‘bog’. Korijen riječi je ‘d(e)y(e)w’, što znači ‘danje nebo’, ‘svijetlo nebo’ ili ‘danje svjetlo’. Od imena Dijana dolaze i rimska riječ ‘Zana’, što znači ‘vila’, kao i leonska riječ ‘xana’, što znači ‘vodena nimfa’.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba