U sklopu ‘Ljeta u Mariji Bistrici’

Odličan odaziv na 9. Susret klapa, ali i na Biciklijadu 4 kapelice

Objavljeno: 10.06.2024. zagorjeinternational

U sklopu velike manifestacije Turističke zajednice Općine Marija Bistrica ”Ljeto u Mariji Bistrici”, jučer je održana tradicionalna biciklijada četiri kapelice i hodočašće biciklista, piše Radio Marija Bistrica

U 9 sati služena je sveta misa, koju je predslavio rektor Svetišta Majke Božje Bistričke preč. Domagoj Matošević i nakon koje je blagoslovio bicikliste i bicikle.  

Nakon prijave i uplate kotizacije uslijedio je start poznatom i atraktivnom rutom, koja starta u Crkvi na otvorenom bl. Alojzija Stepinca, a zatim prolazi i u neposrednoj blizini kapelice Sv. Ladislav u Podgorju Bistričkom, Sv. Marije Magdalene u Humu Bistričkom, Sv. Roka  Podgrađu i kraj Prasvetišta na Vinskom Vrhu.  

Cilj je kao i svake godine bio kod Hotela Kaj, gdje je za sve sudionike organiziran i ručak. Dužina ove biciklijade je nešto manje od 15 kilometara, a u organizaciji Turističkoj zajednici Općine Marija Bistrica pomogli su i vatrogasci VZO Marija Bistrica i GDCK Donja Stubica. Ove se godine biciklijadi odazvalo 85 biciklista. 

A dan ranije pokazano je kako klapsko pjevanje već dugo nije samo obilježje primorskih mjesta, već je dobro znano, a u Mariji Bistrici na tu činjenicu svake godine ukazuje i Kapa ”Bistrica” organizacijom Susreta klapa.  

Uz Klapu Bistrica ove godine nastupile su muške klape Krijanca iz Raba, Kolapjani iz Siska i Bošket iz Zagreba, te ženske klape Puntape iz Novog Vinodolskog, Stentorija iz Daruvara i Mješovita klapa Kampaneli Donja Kaštela.  

Sve su klape oduševile ljubitelje klapske pjesme i nastavile ovu sjajnu klapsku tradiciju u Mariji Bistrici, samo godinu nakon što je Klapa Bistrica proslavila svoj 20. rođendan, kojoj prilikom je krajem prošle godine izašao i novi album.  

Zvucima klapske pjesme nisu odoljeli između ostalih ni rektor preč. Domagoj Matošević, načelnik Marije Bistrice Josip Milički, predsjednik Općinskog vijeća Teodor Švaljek te izaslanik župana KZŽ Željka Kolara Davor Špoljar. Susret je, nadahnuto kao i uvijek vodila Tanja Maleš.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba