U jednom danu zaustavljena dvojica pod utjecajem

Nije dosta samo alkohol, po Zagorju sada ljudi još voze i nadrogirani

Objavljeno: 10.06.2024. zagorjeinternational

PU krapinsko – zagorska izdvojila je kako su jučer oko 2 sata na A2 kod Brezove, policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 52-godišnjak za kojeg je provedenim nadzorom obavljeno i preliminarno testiranje radi utvrđivanja prisutnosti droga ili lijekova u organizmu te je utvrđena prisutnost droge, dok je vođenje na liječnički pregled radi daljnjih analiza odbio. Daljnjim nadzorom u vozilu je pronađeno oko tri grama kokaina.

– Protiv vozača slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 282., čl.229., Zakona o sigurnosti prometa na cestama, čl. 3., Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i čl.16., Zakona o osobnoj iskaznici s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 4000 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca – izvijestila je policija. 

Isto tako jučer su oko 15.30 sati u Lugu Poznanovečkom policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 34-godišnjak. 

– Provedenim nadzorom obavljeno je i preliminarno testiranje radi utvrđivanja prisutnosti droga ili lijekova u organizmu te je kod njega utvrđena prisutnost droge, odnosno bio je pozitivan na ‘THC’, dok je vođenje na liječnički pregled radi daljnjih analiza odbio – dodali su iz policije. 

Protiv vozača slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 282., Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 1300 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba