Kadeti i juniori Zagorca završili prvenstvo u 2. NL centar Zagreb na osmom mjestu

KRAPINA: U sljedećoj sezoni želja – viši rang!

Objavljeno: 10.06.2024. Milorad Videković

Iza kadeta i juniora Zagorca je ostala izuzetno naporna sezona prošarana usponima i padovima ali kada se podvuče zaključna crta onda je sve bilo dobro.  

Naime, nakon završetka prvenstva treneri i Škola nogometa Zagorca iz Krapine može biti zadovoljna osvojivši  osmo mjesto na prvenstvenoj ljestvici s 83 boda dok su ispred njih prvak Zagreb, Kurilovec, Ponikve, HAŠK 1903, Špansko, Jarun i Hrvatski dragovoljac dok im u leđa gledaju Segesta, Sesvetski Kraljevec, Devetka, Mladost Zabok (dvanaesto mjesto sa 73 osvojena boda), Vrapče, Trešnjevka, Naftaš Ivanić i posljednje plasirano, 16., Prečko.   

Solidna sezona 

Posljednjom utakmicom protiv Naftaš Ivanića od juniorske kategorije oprostili su se vratar Marko Mikuš te igrači u polju koji su osjetili i seniorske minute – Marko Paradžik (ove sezone 432 minute u seniorskom sastavu, op. a.) i Karlo Stiperski (ove sezone 2.303 minute u seniorskom sastavu. Dodamo li tome njegovih 616 minuta u sezoni ’22./’23. i 60 minuta u sezoni ’21./’22. kada je Zagorec ostvario povijesni uspjeh osvojivši naslov prvaka 3. HNL Središte mogu slobodno napisati da se profilirao u seniorskog igrača koji postaje neizostavni član prve postave seniorskog sastava, op. a.). U tom juniorskom sastavu osim spomenute dvojice postoje igrači koji su ove sezone također članovi seniorskog sastava kao što su V. Vincelj, Frinčić, Jazbec, Ružak, L. Vincelj, Brebrić i Pavlić a poticajna je činjenica da oni i sljedeće sezone mogu igrati za obje kategorije – juniori i seniori i zato ne čudi činjenica da je želja u sljedećoj sezoni s juniorima i kadetima ući u rang više.   

Kadeti su također odigrali solidno sezonu u kojoj je proljeće ipak bilo uspješnije od jeseni ali ono što je bitno da se sastav stabilizirao i da uz još dva – tri pojačanja mogu odlično parirati suparnicima u sljedećoj sezoni i pomoći da s juniorima na kraju te dolazeće sezone uđu u viši rang natjecanja gdje im je uostalom i mjesto.  

Imena tih igrača koji su ostvarili relativno dobar plasman je sljedeći: Kadeti: Marko Hučić Žukina (vratar), Adrian Erceg (vratar), Petar Leško, Danijel Puljek, Borna Đurek ( najbolji strijelac kluba s 18 golova ), Bruno Škada, Kimi Perhot, Alan Cesarec, Jan Radovečki, Filip Kovačec, Noa Rihtar, Antonio Presečki, Teo Kuhta, Oliver Tepeš, Blaž Jurak, Maks Kušer, Matej Presečki, Lovro Gretić, Luka Presečki i Jan Jurman te trener Darko Kunštek.  

Juniori: Marko Mikuš (vratar), Vitomir Vincelj (vratar), Karlo Stiperski, Marko Paradžik, Dario Frinčić, Ivan Jazbec, Luka Ružak (najbolji strijelac kluba s 12 golova), Leon Vincelj, Matej Brebrić, Matija Pavlić, Ignac Petek, Borna Smiljanec, Mihael Cigula, Oliver Katalenić, Luka Horvat, Hrvoje Habjanec, Luka Merkaš, Lovro Mrzlečki, Marko Presečki, Leon Mrzlečki i  Vedran Malogorski.   

Na kraju sam ipak pitao trenere koliko su zadovoljni sezonom koja je iza njih te koji im je cilj u sljedećoj sezoni:  

– Dolaskom na polusezoni i preuzimanjem ekipe kadeta prvi cilj je bio dopuniti “tanak” igrački kadar te s juniorima što prije osigurati status i iduće sezone u 2. NL, koji je u tom trenutku bio upitan. U tome smo uspjeli povratkom naših ponajboljih igrača iz drugih klubova Maksa Kušera, Blaža Juraka i Luke Presečkog te dolaskom Kimija Perhota iz Jedinstva. Cilj za iduću sezonu je dodatno do selektirati ekipu i uz kvalitetan rad ponovo napasti sam vrh ljestvice i pokušati se plasirati u 1. NL Centar gdje Zagorec i pripada – kazao je trener kadeta Darko Kunštek.  

Primarni cilj 

– Jako sam zadovoljan ponajprije činjenicom da je škola nogometa, nakon višegodišnjeg napornog rada koji je započeo ulaskom u lige zagrebačkog Središta još u eri gospodina Čaića, konačno započela s onime što je označeno kao njen primarni cilj, a to je proizvodnja igrača za našu seniorsku ekipu! Ako malo bacimo pogled na trenutni roster trenera Šeperca, vidimo igrače poput Stiperskog, Jazbeca, Topolovca, Brčića, Frinčića, Ružaka, Brebrića, itd. – sve su to dečki iz naše škole nogometa, kojima sam i ja osobno više godina bio trener, pa me čini jako ponosnim vidjeti da oni definitivno mogu ravnopravno participirati u seniorskom nogometu. U neku ruku, to predstavlja potvrdu toga da ono što mi u školi nogometa radimo ima nekog smisla – rekao je trener juniora Marko Pastorčić te dodao:  

– Rezultatski je sezona iza nas mogla biti i bolja (završili smo na sedmome mjestu prvenstvene ljestvice, s 45 osvojenih bodova, uz omjer 15 pobjeda, 14 poraza i 1 neodlučeni rezultat), no smatram da smo igračima pružili podražaj adekvatan za njihov razvoj i da ćemo u godinama pred nama opet uspjeti izbaciti još ponekog igrača za naše seniore, a možda posljedično i za neke klubove višeg ranga, jer za dečke koji su se dokazali i istakli u treće ligaškom okruženju već postoji i zanimanje većeg broja renomiranih klubova. Primarni cilj za iduću sezonu je promocija barem još dva igrača u kadar naše seniorske ekipe. Hoće li naša juniorska ekipa pobijediti u dvije, tri utakmice više ili manje stvarno nam nije toliko bitno. Svakako želimo biti čim bliže čelnim pozicijama i sve ćemo poduzeti da se borimo za sam vrh, no u manjim sredinama poput Krapine teško je konkurirati ekipama iz većih sredina poput Zagreba, kako radi same kvantitete igrača, tako i zbog činjenice da naš kvalitetan rad prepoznaju i drugi klubovi iz zagorskog okruženja, pa se i vrlo rano počinju interesirati za usluge naših igrača. Premala smo mi regija da bismo bezbolno podnijeli takvu difuziju kvalitete na veći broj klubova. Uglavnom, nastavit ćemo pravilno razvijati naše igrače, a sigurni smo da tako ni rezultat neće izostati – zaključuje.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba